Цеца је била мамац за хватање Легије

Радикал тврди да је Светлана Ражнатовић напрасно пуштена из ЦЗ да би помогла у откривању Улемека, оптуженог за убиство Зорана Ђинђића.

Србија 05.09.2016 | 22:53
Цеца је била мамац за хватање Легије
Пјевачица Светлана Цеца Ражнатовић пуштена је 2003. године из притвора да би намамила одбјеглог команданта ЈСО Милорада Улемека Легију, означеног као организатора убиства премијера Србије Зорана Ђинђића!

Ово шокантне тврдње изнио је лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ у књизи „Четничка сабља над досманлијском главом“, наводећи разлоге због којих је Цеца, која је ухапшена у априлу 2003. године током полицијске акције „Сабља“, послије четири мјесеца, изненада 15. јула пуштена из Централног затвора у Београду.

"БИА и МУП Србије су процијенили да би Цецино пуштање на слободу могло послужити као мамац за Улемека. Челни људи БИА и МУП не очекују да ће Легија доћи у посјету Цеци кад она изађе на слободу. Међутим, они су били убијеђени да ће Легија с њом контактирати телефоном, те да ће техничка служба БИА, која је задужена за прислушкивање свих телефона у кући Ражнатовићеве, покушати да лоцира град и земљу у којој се Легија налази", тврди Шешељ у својој књизи, позивајући се на изворе из МУП Србије.



Челници ДОС у Шилеровој

Међутим, према Шешељевим ријечима, откривање мјеста гдје се налази командант ЈСО, који је тада био у бјекству због убиства Ђинђића, није било једини разлог за Цецин излазак из ћелије. 

"Други разлог врха власти у директној је вези са Цециним свакодневним разговорима са управником ЦЗ, коме је дала чврсто обећање да у јавности неће откривати имена челника ДОС које је она лично забављала на журкама Душана Спасојевића у Шилеровој улици. Трећи разлог везан је за кооперативност Борислава Пелевића и његове Странке српског јединства у Скупштини", пише Шешељ.

Оно што се зна је да је Цеца Легију упознала кад и свог покојног супруга Жељка Ражнатовића Аркана - у Ердуту 1993. године. Легија је напустио ЈСО 2002. године управо послије инцидента у клубу „Ступица“, где је на прослави Цециног рођендана разоружао и вријеђао полицајце.



Прошла без оптужнице

Ражнатовићева је ухапшена у априлу 2003. године у полицијској акцији „Сабља“ након убиства премијера Ђинђића, због сумње да је помагала „земунском клану“, али и јер је при претресу њене куће полиција заплијенила велику количину оружја.

Ражнатовићева је осуђена на јединствену казну од годину дана затвора, у коју јој се урачунало и време проведено у притвору од 17. марта до 15. јула 2003. године. Легија предао у мају 2004. и издржава казну од 40 година. Против Цеце није подигнута оптужница за сарадњу са „земунским кланом“.

Улемеков адвокат Александар Ковачевић јуче није имао коментар, док Светлана Ражнатовић није одговарала на поруке и позиве новинара Курира.



ЗАШТО СУ ЈЕ ПУСТИЛИ

1 Процјена тајних служби била је да би Цецино пуштање на слободу могло послужити за хватање Легије

2 Обећала је да неће откривати имена челника ДОС које је забављала на журкама Душана Спасојевића Шиптара у Шилеровој улици

3 Ради кооперативности Борислава Пелевића и његовог ССЈ у Скупштини Србије

Борислав Пелевић
ТЕ ГЛУПОСТИ ЛИЧЕ НА ШЕШЕЉА

Покојни муж Светлане Ражнатовић Жељко Ражанатовић Аркан био је петоструки кум Борислава Пелевића. Кад је Аркан убијен, Пелевић га је заменио на челу Странке српског јединства. Цеца је неколико пута изјављивала да је захвална куму Пелевићу за подршку коју јој је пружио док је била у затвору, међутим, Борислав је одбацио тврдње да је Ражнатовићева пуштена дијелом захваљујући њему.

"Те тврдње о мојој кооперативности потпуно личе на Шешеља и не изненађују ме. Нема потребе да коментаришем глупости", рекао је Пелевић.

Мислила да ће још остати у ЦЗ
БИЛА САМ У ШОКУ КАД СУ МЕ ПУСТИЛИ

Светлана Ражнатовић признала је у једном интервјуу крајем 2003. године да је била веома изненађена кад су је пустили на слободу.

"Са мном у ћелији биле су још двије дјевојке и кад су дошле двије командирке и упитале да ли би нека од нас да иде кући и замахале плавом ковертом, нисам уопште помислила да се то односи на мене. Медутим, тада сам доживјела шок и нешто што ћу дуго памтити. Командирка ми се обратила: 'Ражнатовићка, би ли ти мало ишла кући?' У моменту сам се укочила и нисам могла да вјерујем да ми се то дешава", рекла је Цеца.

(Курир)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Ацко

05.09.2016 18:19

Овај Шешељ толико зна да сад није чудо да га нико не дира у Србији. Ал дал да му се вјерује то је питање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

никола

06.09.2016 06:45

Знас и ти доста само немас масте.

Name

црис

05.09.2016 19:38

Схеки цар.подрска за председницку кандидатуру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хрок хрок

06.09.2016 06:36

Све интелектуалци .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градјанин

06.09.2016 06:48

По мени. овај цовјек је потпуно изубио кредибилитет. Постао је естрада. Мислим да га висе нико паметан (а нароцито његове књиге) на схвата озбиљно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

06.09.2016 06:52

Цеца је била Легијина љубавница,брука кума!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МЕТАЛМАНИЈАК

06.09.2016 11:13

ОВАКВЕ СПОДОБЕ ДА БУДУ УЗОР ...КАД ЈЕ СА БАЛИЈОМ БИЛА У СВАЈЦАРСКОЈ ПА ЈЕ НОГИРО ..САД СВЕТИЦА КОЈА КРИЈЕ ПОРЕЗ , КО ЈЕ ДЈОГУ УКЛОНИО..??КО ЈЕ ПРИСУТАН БИО???КО ЈЕ УПОЗНАО ЊУ И АРКАНА???КО ИЗ БЕЗБЕДНОСТИ ??ОНА СВЕТИЦА ФУЈЈЈ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вулгарно све као порно глумица

06.09.2016 18:28

Има ли ико да јој указе на вулгарно истицање оних огромних силикона? То на западу одавно није хит. Јадна уби се истурајуци силиконе. Изгледа сва окупљена грудима, сисама . Не бих да сам јој у кози. Болест је то

Name

Радашин

06.09.2016 14:14

Је л' оно Радашин на првој слици?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

06.09.2016 15:37

Сесељ је за Русију, против запада,а носи Лацосте мајцу, паметном доста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Микаило

06.09.2016 19:53

и дрзи паре у америцким банкама.