Лукаку одбио Јувентус због Евертона!

Фудбалер Евертона Ромелу Лукаку одбио је понуду Јувентуса како би остао у енглеском клубу, али да би ова сезона могла да му буде последња на Гудисон Парку.

Фудбал 06.09.2016 | 11:00
Лукаку одбио Јувентус због Евертона!
Лукаку је прошле сезоне постигао 25 голова у свим такмичењима за Евертон и за њега су били заинтересовани бројни клубови, пре свих Јувентус и Челси.

Лукаку је рекао да је направио добру одлуку, упркос томе што са Евертоном ове сезоне неће играти у Европи.

"Мало пече што нећемо играти у европском такмичењу, али ја сам неко ко верује да се све дешава са разлогом, иначе бих отишао у Јувентус. Али, одлучио сам се за Евертон пошто мислим да ми је сувише рано да одем у Италију, а овде ми није лоше", рекао је Лукакубелгијским медијима.

Он је додао да не би имао много избора да је управа Евертона одлучила да га прода, али и да би ова сезона могла да му буде последња у ливерпулском клубу.

"Сада имамо новог тренера, све је потпуно другачије него што је било с (Робертом) Мартинесом, али мислим да можемо да напредујемо с Роналдом Куманом. Свестан сам да су неки клубови заинтересовани за мене, али одмах је било јасно да ме Евертон неће пустити. Било је важно да останем миран и остао сам. Даћу све од себе, а ко зна шта ће се десити у будућности", рекао је белгијски фудбалер.

Медији су спекулисали да би Евертон могао да понуди нови уговор двадесеттрогодишњем нападачу, чији стари уговор истиче за три године.

"Обавестићу мог агента шта мислим о томе и донећемо одлуку која ће бити најбоља за мене. У фудбалу није све у новцу, желим да освајам трофеје. Али када додјем у ситуацију у којој могу да одем, а да ме клуб не пусти, нећу бити од оних који пропуштају тренинге, буду кажњени и створе лошу репутацију. Покушавам да останем смирен и да поштујем клуб и надам се да ће и он мене поштовати, како би могао на прави начин да одем", рекао је Лукаку.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар