Ф1 - Розберг: Све се сводило на старт

Возач Мерцедеса Нико Розберг рекао је да је задовољан што је успео да оствари прву победу на славној стази у Монци.

Остали спортови 05.09.2016 | 18:15
Ф1 - Розберг: Све се сводило на старт
Розберг је тријумфовао у трци за Велику награду Италије, остварио другу узастопну победу, седму у сезони, а 21. у каријери.

"Ово је посебан дан за мене, веома сам срећан што сам коначно успео да победим у Монци. Навијачи су невероватни, хвала свима, уживаћу у овом дану", рекао је Розберг после трке.

Он је искористио лош старт клупског колеге Луиса Хамилтона, који је са пол-позиције пао на шесто место, преузео је прву позицију коју је без проблема сачувао.

"Све се сводило на старт. Сјајно сам кренуо и после тога је све ишло како треба", рекао је Розберг.

Навијачи у Монци, која је практично домаћа стаза Ферарија, су на додели трофеја звиждали возачима Мерцедеса, а Розберг је покушао да их одобровољи тако што је рекао да осећа да је делом Италијан због многобројних пријатеља из Италије.

Освајач другог места Хамилтон рекао је да не зна шта се догодило на старту, пошто је све радио као увек.

"Ово је велики дан за Мерцедес и драго ми је што сам део тога. Не знам да ли је трка била добра за навијаче, пошто није било много тркања. Не знам шта се догодило, урадио сам све нормално, све што увек радим. Имао сам много окретања... Видео сам да Нико одмиче и од самог почетка сам знао да нећу моћи да победим. Друго место је најбоље што сам могао да остварим после онаквог старта", рекао је Хамилтон.

Седам трка пре краја Хамилтон има два бода предности над Розбергом у генералном пласману.

Трећепласираног у Монци, Себастијана Фетела из Ферарија, навијачи су дочекали овацијама.

"Невероватно. Ово је најбољи подијум на свету. Хвала свима. Сви у екипи радимо веома напорно. Мерцедес обавља добар посао, морамо им честитати на томе и показати поштовање. Сигуран сам да ће се Ферари вратити и наставиће да се бори. Успећемо. Знали смо да ће бити тешко против Мерцедеса, али без обзира на све, обавили смо сјајну трку и остварили максимум", рекао је четвороструки светски првак Фетел.

Возач Ред Була Данијел Рикардо рекао је да је задовољан петим местом. Он је у завршници трке обишао Валтерија Ботаса из Вилијамса.

"Већи део трке сам био иза Ботаса, а онда сам помислио да могу да покушам да га обиђем. Знао сам да неће кренути на мене, да неће изазвати инцидент. Наша возила се нису додирнула, било је чисто, баш је било забавно. Задовољан сам. Надали смо се подијуму, али смо знали да је Ферари у предности. Пето место је било наш циљ и успели смо", рекао је Рикардо.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар