УС опен - Херој 8. дана: Идол му Федерер, али га је "погурао" Ђоковић!

Време пролази, генерације се смењују, време је за нове звезде у свету тениса, а једна од њих могао би да буде Лука Пуј.

Тенис 05.09.2016 | 15:15
УС опен - Херој 8. дана: Идол му Федерер, али га је "погурао" Ђоковић!
Овај 22-годишњи Француз још увек нема АТП титулу, "тек" је 25. на АТП листи, али у последњих месец дана постао је напаст за фаворите.

Прво је преко Хуана Мартина дел Потра и Бернарда Томића стигао до четвртфинала Вимблдона, а онда је на УС Опену срушио Рафаела Надала. Шпанац је далеко од свог препознатљивог нивоа, али то не умањује размеру победе Француза.

"О овоме нисам могао ни да сањам. Ово ми је био први меч против Надала у Њујорку. У Монте Карлу ме победио убедљиво након 6:1, 6:3 на тренингу, нисам имао самопоуздања пред меч. Овај меч би могао да ми промени каријеру, знаћу то за неколико месеци или година", рекао је Пуј.

Као битан детаљ пораста самопоуздања у својој игри истакао је тренинг са Новаком Ђоковићем.

"Добио сам први сет на тренингу с њим пре Вимблдона. Да, то је тренинг, али је добра ствар. Покаже ти да можеш да играш на том нивоу. Онда то мораш да пренесеш на турнир. Ја то покушавам да урадим. То радим на овом турниру", рекао је Француз.

Ко је Лука Пуј? Висок је 185цм, тежак 81кг, тенис је почео да игра са осам година, отаца му је Француз, а мајка из Финске. Највише воли да игра на бетону и удара форхендом. Диви се Роџеру Федереру, а обожава "шопинг" и моду. За годину дана је напредовао скоро 100 места на АТП листи.

"Променио сам много ствари – имам човека који ме физички спрема и радимо скоро непрестано, чак и на турнирима. Мислим да сам и ментално јачи, играм са више самопоуздања, а и искуснији сам. Сада могу да играм три узастопна меча у пет сетова“, покушао је да објасни свој нагли успон Пуј.

Он је само комплетирао фантастичну форму француских тенисера у Њујорку, у четвртфиналу га чека дуел са земљаком Гаелом Монфисом, а победник овог меча ће се у полуфиналу укрстити са бољим из дуела у којем Новак Ђоковић игра са Жо-Вилфредом Цонгом.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар