УС опен, видео - Ђоковић: Надам се да ћу и против Цонге играти увече!

Новак Ђоковић задовољан је нивоом своје игре у осмини финала УС Опена и пре свега што је коначно одиграо цео меч.

Тенис 05.09.2016 | 14:15
УС опен, видео - Ђоковић: Надам се да ћу и против Цонге играти увече!
Најбољи тенисер света је у претходна два кола био само пола сата на терену јер су му ривали предавали мечеве, али је против Кајла Едмунда показао да то није утицало лоше на његову форму.

Добио га је без проблема 6:2, 6:1, 6:4, а следећи ривал му је Француз Жо-Вифред Цонга.

"Задовољан сам игром, осим малим падом у трећем сету, средином трећег сета. Осим тога све је било одлично. Био мало захтевнији тај трећи сет, што је на неки начин и добро јер ипак је четврто коло Грен слем турнира и следећи је меч већ са Цонгом, много су озбиљнији противници. Супер је одиграти цео меч с обзиром да нисам провео много времена на терену у претходним колима. Играо сам само увече, што много волим. Надам се да ће и следећи меч бити увече. Услови су другачији, спорије је, лоптице су теже, не одскачу много, што ми се искрено свиђа. Играм против Цонге који одлично сервира, биће ми потребни сви повољни услови које могу да добијем", рекао јеЂоковић.

Ђоковић је пре Едмунда одиграо само један комплетан меч у Њујорку, против Јиржија Јановича у првом колу, након чега му је Јиржи Весели предао дуел пре почетка, а Михаил Јужни већ у првом сету шеснаестине финала.



"Пауза ми је добро дошла да опоравим то што треба и да одморим тело, оно је то тражило. Важно је што нисам уморан пред четвртфинале и радује ме што сам се сада осећао добро на терену. Осећам се добро, желео сам да добро почнем меч јер нисам играо много. Мучио сам се мало пре овог турнира, али се тренутно осећам одлично физички, а ментално сам веома мотивисан. Добар је осећај играти другу недељу Грен слема, четвртфинале, ту сам желео и да будем", додао је Ђоковић.

Едмунд је представљао једно од изненађења УСО, пре Ђоковића елиминисао је двојицу носилаца.

"Напредовао је од Мајамија, али мислим да сада није играо на свом нивоу, да је на њега утицала атмосфера на терену. Има сјајан форхенд, када се добро намести може да удара сјајно са сваког дела терена. Ово му је био први вечерњи меч на Артур Ешу, први меч на највећем терену. Доста је грешио, али генерално је одиграо одличан турнир. Добио је Гаскеа, Изнера, за некога својих година показује менталну зрелост, нема сумње. Сигуран сам да ћемо видети још доброг од њега у будућности. Ако настави овако нема сумње да има квалитет за Топ 20 или 30 играча. Зна да је испред њега доста посла. Мора остати посвећен. Изгледа као таква особа, професионалан, приземан, добар човек, пристојан", сматра најбољи тенисер света.

Вече на Флашинг Медоузу је ипак обележила сензационална победа Лукаса Пуја над Рафаелом Надалом после маратона у пет сетова.

Невероватан меч између њих двојице. Обојица су играла храбро. Када су имали меч поене или брејк поене ишли су на поен. Такве ствари се дешавају у спорту на овом нивоу. Једна лопта може да иде на твоју руку, као у овој случају, заслужио је победу. Мислим да није много људи очекивало да се физички може носити са Рафом, с обзиром да је играо пет сетова и пре неколико дана, касно завршио, а онда дошао на Надала. Сви знамо колико је тешко играти против њега. Терате да се намучиш за сваки поен. Зато је Лукас деловао импресивно. Сви знамо да последњих неколико година игра одлично, има велики потенцијал. Напредује, користи одлично терен. Четвртфинале на Вимблдону, четвртфинале овде, близу је Топ 10. Има квалитет за то", закључио је Ђоковић.

Проблем са лактом

"Лакат добро је, добро је, све је у реду. Било ми је потребно мало масаже. Не боли ме", рекао је Ђоковић медијима након неколико упорних питања о проблему са руком током меча.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар