УС опен: Летонка наставила сан, а Вознијацки серију! Кербер лако са Квитовом!

Данска тенисерка Каролина Вознијацки и Анастасија Севастова из Летоније играће у четвртфиналу овогодишњег УС опена. Анђелик Кербер пласирала се у четвртину финала УС Опен победом над Петром Квитовом у два сета – 6:3, 7:5.

Тенис 05.09.2016 | 09:45
УС опен: Летонка наставила сан, а Вознијацки серију! Кербер лако са Квитовом!
Вознијацки је наставила серију победа и одличном партијом елиминисала домаћу тенисерку Медисон Киз, резултатом 6:3, 6:4.

Каролина, која је први пут од јануара везала три тријумфа, остварила је и четврти за 80 минута, пошто је током читавог меча са Американком имала контролу.

У првом сету било јој је довољно да једном одузме сервис противници, а једино што је Киз успела да уради у другом јесте да врати изгубљени брејк на старту. Ипак, већ у следећем је поново попустила и некада прва играчица света је рутински привела меч крају.

Она ће се у борби за полуфинале састати са Севастовом, која игра Гренд слем каријере – тренутно 48. играчица на WТА листи, која је у другој рунди елиминисала Гарбиње Мугурусу, у два сета тријумфовала је над Џоаном Контом (6:4, 7:5).

26-годишња девојка из Лиепаје први пут је стигла до друге недеље на неком од четири највећа турнира, највише захваљујући томе што је била концентрисанија у својим приликама. Шест пута је одузимала сервис британској нади, пет пута претрпела брејк и заршила посао за нешто више од 100 минута.

Вознијацки и Севастова до сада су се састале само једном, било је то 2011. године на Аустралијан опену, када је Данкиња славила са 6:3, 6:4.

Анђелик Кербер пласирала се у четвртину финала УС Опен победом над Петром Квитовом у два сета – 6:3, 7:5.

Немица, друга играчица света славила је после тачно сат и по времена игре против Чехиње, 16. на светског листи, а у борби за полуфинале играће против Роберте Винчи из Италије, која је елиминисала Украјинку Јелсију Цуренко.

Био је ово девети међусобни дуел између Анђелик и Петре, а Кербер сада води са 5:4 у тријумфима.

После мирна уводна два гема, уследило је оно због чега је женски тенис постао препознатљив. – три везана брејка. Прво је то учинила Немица, Чехиња је одмах одговорила, али и наставила да греши у серијама, па се убрзо поново нашла у заостатку.

За разлику од ње, Кербер је у високом проценту освајала поене на било који од своја два сервиса и до краја првог дела игре промашаје ривалке претворила у вођство у сетовима.

У другој фази меча гледали смо далеко већу борбу, обе тенисерке пропустиле су неколико сјајних прилика да преломе ситуацију у своју корист – Квитова и даље била та која је више нападала, али и грешила.

Кербер је паметно сачекала шансу, 'пустила' руку када је обезбедила тај-брејк и већ прву прилику претворила у свој коначни тријумф.

Немица је стигла на корак до успеха који је 2012. године начинила у Њујорку, када је на теренима Флашинг Медоуза стигла до полуфинала.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар