Путин: Платформа за међународни тероризам

Председник Русије Владимир Путин рекао је да подстрекавање нестабилности на Блиском истоку претворило регион у платформу за међународни тероризам, који прети свим земљама, укључујући Русију.

Свијет 04.09.2016 | 21:10
Путин: Платформа за међународни тероризам
Он је додао да су "грађански ратови изазвани споља, као и распад државних система претворили регион Блиског истока у простор хаоса и платформу за међународни тероризам што је забрињавајуће за све".

Путин је као примере навео Ирак, Либију и Јемен, додајући да је након хаоса и распада система уследио огроман талас миграната.

"Ширење Исламске државе и екстремиста свих врста, који су се ујединили под заставом џихадиста, постало је реална претња безбедности и за наше земље и за Русију, за њене јужне границе", рекао је Путин на састанку земаља БРИКС-а, на маргинама самита Г20 у Кини.

Он је додао да потенцијал за сукобе расте у свету због све већих разлика међу земљама и њиховог различитог нивоа развоја.

"Све је већи јаз између богатих и сиромашних земаља, све је суровија борба за ресурсе, за приступ тржиштима, контролу линија транспорта и на том основу стварају се услови за сукобе и тензије", истакао је лидер Русије, пренио је ТАСС.

БРИКС окупља Индију, Русију, Кину Бразил и Јужноафричку Републику.

Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар