Бобан Марјановић: Искрено? Жао ми је!

После неколико месеци коначно се о случају "Олимпијске игре" огласио и Бобан Марјановић.

Кошарка 04.09.2016 | 23:00
Бобан Марјановић: Искрено? Жао ми је!
Српски центар каже да ће се убудуће одазвати позиву селектора и да је уочи Олимпијских игара испао неспоразум. "Мени само остаје жал што нисам учествовао на Играма", рекао Марјановић.

Бобан Марјановић није био члан селекције Србије на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру. Иако без помоћи доминантног центра и упркос томе што су управо због тога многи унапред видели дебакл Ђорђевићевих "орлова" на Играма, вицешампион света се из Бразила вратио са сребром око врата.

Само је моћан НБА тим био испред Србије.

На списку кандидата за Олимпијске игре био је и горостас Детроит Пистонса.

Али, Марјановић је прво због потписивања уговора са новим клубом одбио да игра за Србију на квалификационом турниру у Београду, а када је изборена виза, некадашњи кошаркаш саопштио је селекору Александру Ђорђевићу да жели са момцима у Рио.

Тада је већ било касно...

"У питању је био неспоразум", -објаснио је Марјановић за "Новости".

"Ко ради, тај и греши. За мене је велика част да играм за Србију и надам се да ће селектор Ђорђевић да ме позове да наступам за репрезентацију. Понављам, уколико ме Ђорђевић позове, одазваћу се. Па, који спортиста не жели да игра за своју земљу?", рекао је српски центар.

Није му било лако да гледа Србију док је градила пут ка финалу кошаркашког турнира.

"Било је тренутака када сам из коже желео да искочим. Гледао сам сваку утакмицу мојих другара и, искрено, било ми је јако тешко што нисам био са њима. Ипак, Богу хвала, одиграли смо најбоље када је било најпотребније, а мени само остаје жал што нисам учествовао на Играма", искрен је Бобан Марјановић.

Прошле сезоне није успео да освоји НБА лигу са Сан Антонио Спарсима, али његов нови тим има сличне амбиције.

"Циљ нам је да се пласирамо у плеј-оф, а наредних година очекујем борбу за шампионски прстен, што би, ако га освојимо, било испуњење мог дечачког сна", додао је високи центар.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар