Мулаомеровић: Побједа која живот значи!

Тријумф против Шведске 74:71 донио је Босни и Херцеговини неопходан мир и могућност да се у преостала два меча, са Русијом у Тузли и у гостима против Шведске, "змајеви" са ривалима равноправно боре за одлазак на Еуробаскет 2017. године.

Кошарка 04.09.2016 | 17:45
Мулаомеровић: Побједа која живот значи!
Еуробаскет 2017. године биће одржан у четири државе: Румунији, Финској, Израелу у Турској, а синоћном побједом против Шведске 74:71, Босна и Херцеговина сачувала је шансе да се нађе међу 24 најбоље репрезентације Старог континента.

Стартни дебакл од Русије 53:84 био је велика психолошка баријера за новог селектора Дамира Мулаомеровића и "змајеве", али су ношени сјајном подршком у дворани "Мирза Делибашић" у Сарајеву стигли до златних бодова.

"Била је ово изузетно тешка утакмица, због свега онога што се дешавало. Фантастична публика и прави кошаркашки амбијент помогли су нам да одиграмо фантастичну утакмицу. Било је ту и неких ствари које морамо поправити. Честитам играчима на побједи и сјајном залагању које су показали", рекао је Мулаомеровић, који је тако уписао први званични тријумф на клупи БиХ.

Селектор "змајева" посебно је похвалио Џанана Мусу, који је Швеђанима убацио 19 поена, те додао 11 скокова и три асистенције.

"Имали смо десет разлике минут прије краја и морали смо мирније привести меч крају. Одиграли смо прије свега сјајно у одбрани. Задовољан сам дефанзивом, док у нападу сигурно можемо боље. Мали Муса је био фантастичан у нападу и још једном показао о каквом сјајном таленту се ради", поручио је селектор "змајева".

Велики допринос тријумфу дали су и навијачи у Сарајеву.

"Сјајна атмосфера био је један од кључних фактора, који нас је водио до побједе. Играчи су били уморни, била је велика врућина, тако да велики дио заслуге за тријумф иде на рачун фантастичних навијача", ријечи су селектора Мулаомеровића.

Утакмица са Шведском била је једна од кључних ка путу на Еуробаскет.

"Задовољан сам побједом. Сигурно да смо разбили нервозу коју смо имали. Сада имамо седам дана да се припремимо за Русију и меч који ће бити сличан овоме. Побједа против Шведске дала нам је живот, јер да смо изгубили, драстично бисмо смањили шансе за одлазак на Еуробаскет. Са три побједе пролазимо као једна од најбољих другопласираних селекција. Зато је овај меч био психолошки изузетно тежак", појаснио је Мулаомеровић.

На питање новинара да ли је битнија сљедећа утакмица, коју ће БиХ играти на свом паркету против Русије 10. септембра или гостовање у Шведској четири дана касније, Мулаомеровић каже:

"Обје утакмице су битне. У неким комбинацијама ми можемо проћи и са двије побједе. Међутим, ако против Русије одиграмо као што смо играли прво полувријеме, те поправимо негативне ствари из наставка, заједно са Мирзом Телетовићем, ми имамо снаге да побиједимо. Ако и не побиједимо, остаје нам меч са Швеђанима. Не заборавите да је и Исланд прошао са двије побједе", нагласио је Мулаомеровић.

Босна и Херцеговина тренутно је првопласирана у групи Ц са три бода из два меча, док су остале двије селекције одиграле меч мање. Русија има два бода, док су Швеђани посљедњи са бодом.

РАСПОРЕД

Шведска - Русија (7. септембар)

БиХ - Русија (10. септембар)

Шведска - БиХ (14. септембар)

Русија - Шведска (17. септембар)

Извор: мондо.ба

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Нуркиц

04.09.2016 15:50

Јусуф Нуркиц је геније.Мирза је манекен и треба мало да се потруди.Остали да науце семе и бице све ОК.

ОДГОВОРИТЕ