УС опен - Едмунд пред Новака: Морам да га притиснем!

У досадашњем делу турнира победио је Гаскеа и Изнера, а у својој првој осмини финала Грен слем турнирима Кајл Едмунд играће са Новаком Ђоковићем.

Тенис 04.09.2016 | 21:15
УС опен - Едмунд пред Новака: Морам да га притиснем!
“Он је изванредан играч, сви то виде, тешко га је сломити – враћа много лопти, брз је, добар је у свим аспектима игре и број је један на свету“, рекао је 21-годишњи Британац.

У једином досадашњем међсобном окршају, ове године у Мајамију, Новак је славио са 6:3, 6:3.

“Осећао сам да сам у том мечу имао неких успешних периода, у средини дуела када сам заиграо офанзивније и притиснуо. То је моја игра, то радим цео турнир и треба да наставим да будем агресиван, нема сврхе да то мењам за дуел са Ђоковићем“, каже момак рођен у Јоханезбургу и додаје:

“Искрено, ишчекујем цело то искуство, сигуран сам да ћемо играти на великом терену, први пут сам у четвртом колу Грен слема... Трудићу се да уживам у тренутку, али и да дам све од себе иако немам шта да изгубим“:

Ђоковић је играо само 32 минута у претходне две рунде, али Едмунд каже да то не мора ништа да значи.

“То морате да питате њега, да ли се осећа ’зарђало’. За мене нема разлике, он игра константно добро, то је нешто што сам приметио, увек је барем на добром нивоу и то очекујем и у недељу“, рекао је Едмунд и додао да му је Новак честитао на одличним партијама у Дејвис куп мечу са Србијом.

Британац је тренутно 84. на свету, најбољи ранг му је 67. место, али после УС опена чека га скок од тридесетак места. Ове године освојио је два челенџера и играо је четвртфинале на Квинсу.

Кајл Едмунд (188цм, 80кг)

- Почео да игра тениса са десет година
- Омиљена подлога му је шљака, омиљени ударац форхенд
- Узор док је одрастао био му је Марат Сафин
- Да није тенисер, играо би крикет или би возио формулу

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар