Ђоковић: Повреда? Све иде у правом смеру

Новак Ђоковић каже да се његова здравствена ситуација побољшала у односу на почетак турнира.

Тенис 04.09.2016 | 18:15
Ђоковић: Повреда? Све иде у правом смеру
Новаку је у другом колу Весели предао меч без борбе, а сада је Јужни био принуђен да се повуче на 2:4 у првом сету.

“Тако нешто никада ми се није десило на Грен слем турниру – узевши у обзир фазу сезоне, број мечева који сам одиграо и све кроз шта ми је тело прошло мислим да је заправо добро што сам добио додатне дане одмора. Са друге стране, потребни су мечеви и време на терену на уласку у другу недељу у којој се игра с најбољима, али нисам много забринут за своју игру“, рекао је најбољи тенисер света и додао:

“Напорно сам радио у претходних неколико дана – са здравствене тачке гледишта, осећам се знатно боље него што је то био случај на почетку турнира, уверен сам да све иде у правом смеру. Тренирао сам још један сат на Артур Ешу, лепо је од организатора што су ми то дозволили“.

У разговору са српским новинарима Новак је открио зашто не воли да говори о природи повреде.

“Много је спекулација у медијима које нису истините – видим да људи нагађају да ли је раме, да ли је врат, да ли је лакат...Не волим да говорим о томе јер то нису ствари за јавност и то превише открива ствари које ја не желим да други знају. Могу само да поновим да сам врло задовољан како је све прошло у претходних четири-пет дана“.

На питање да ли током турнира прати игре других тенисера, Ђоковић је одговорио:

“Наравно да пратим – увек се погледа меч или два када си у хотелској соби. Када тренирам на слободан дан или када играм меч, тенис је овде свуда, на сваком телевизору. И не само у комплексу, него свуда по граду, осећа се та енергија. Пратим шта раде главни тенисери, како играју, али главни фокус наравно је на мојој игри“.

У осмини финала Новак ће играти са Кајлом Едмундом, који је савладао Џона Изнера са 6:4, 3:6, 6:2, 7:6 (7-5).

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар