Прва лига РС: Борац у Јањи, Звијезда 09 у Дервенти...

Прволигаши Републике Српске утакмицама петог гола овог викенда настављају борбу за бодове.

Фудбал 03.09.2016 | 15:00
Прва лига РС: Борац у Јањи, Звијезда 09 у Дервенти...
Сусрет некадашњих премијерлигаша Рудар Приједора и Дрине дерби је овог кола. Приједорчани су сјајним партијама, прије свега на гостујућим теренима, истакли кандидатуру за највиши пласман, па заслужено након уводних 360 минута држе лидерску позицију са девет бодова. С друге стране ни Зворничани нису лоше стартовали. Имају два бода мање, те се надају да би евентуалним тријумфом управо данашњег ривала могли збацити са трона и заузети његово мјесто.

Другопласирани Борац из Бањалуке има тешко гостовање у Јањи. Нови тренер црвено-плавих Владо Јагодић стартовао је побједом у свом четвртом мандату, а у Бањалуци надају се да ће у гостима против Подриња екипа пружити партију сличну оној против Слоге и у град на Врбасу донијети три бода.

Занимљиво ће бити и у Дервенти, гдје Текстилац Корт дочекује Звијезду 09. У Добоју се састају стари ривали Слога и Козара, док ће у Мркоњић Граду снаге одмјерити Слобода и Славија. Шамачки Борац домаћин је Сутјесци.

Све утакмице петог гола Прве лиге РС биће одигране данас од 16:30 часова.

ПРВА ЛИГА РС - 5. КОЛО

Слобода - Славија (суди: Милан Тадић, Добој)
Слога - Козара (Јово Карић, Требиње)
Подриње - Борац (Ш) (Синиша Лазић, Приједор)
Текстилац Корт - Звијезда 09 (Стојан Вукота, Градишка)
Рудар Приједор - Дрина (Драган Мејакић, Бањалука)
Борац (Ш) - Сутјеска (Александар Његомировић, Прњавор)

ТАБЕЛА: Рудар Приједор 9, Борац (БЛ) 7, Козара 7, Текстилац Корт 7, Дрина 7, Подриње 6, Звијезда 09 6, Сутјеска 6, Славија 5, Слобода 4, Слога 3, Борац (Ш) 1.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар