10 ствари које успјешни људи раде током викенда

Пре две недеље писали смо о стварима које неуспешни људи раде за време викенда, а данас преносимо на које све начине успешни људи користе те драгоцене тренутке.

Занимљивости 03.09.2016 | 11:12
10 ствари које успјешни људи раде током викенда
Према магазину Бизнис инсајдер, успешни људи раде 10 следећих ствари у слободно време:

1. Успешни људи планирају своје активности унапред. На тај начин драстично смањују шансе да дођу у искушење да протраће време, а довољно су добри стратези да могу да се изборе са хитним случајевима или непланираним ситуацијама уколико до њих дође.

2. Припремају се за викенд током последњег радног дана у недељи. То укључује привођење крају свих послова, поспремање радног места, прављење планова за викенд и поздрављање са колегама.

3. Постављају јасне границе када је реч о технологији. Успешни људи неће дозволити да их преплави гомила имејлова, порука и телефонских позива. Они јасно постављају границе у комуникацији са клијентима и колегама, стављајући им до знања када могу да очекују одговор.

4. Искључују се из спољашњег света. Ова група људи не само да поставља јасне границе, већ ће заиста искључити мобилни телефон и рачунар, уместо да до касно у ноћ пиље у екран монитора.

5. Проводе време са породицом и пријатељима. С обзиром на то да је током недеље због пословних обавеза тешко посветити пажњу вољеним особама, најбоље време када је то могуће учинити је управо викенд.

6. Волонтирају. Успешни људи ће радо своје слободно време посветити решавању бројних проблема и пружању помоћи другима.

7. Баве се стварима које воле. Викенд је одлично време за посвећивање омиљеном хобију попут читања, дружења, упражњавања неког спорта, односно свим оним стварима за које многи обично не могу да нађу време током радне недеље.

8. Не мисле на посао. Упркос томе што се ради о великом изазову, успешни људи се неће оптерећивати размишљањем о долазећој презентацији или пропуштеним роковима. Уместо тога, усредсредиће се на уживање у оним стварима које раде у том тренутку.

9. “Пуне батерије“. Сви знамо колико је битно одморити се и обезбедити свом телу довољно сна. Упркос томе што током викенда остају активни, успешни људи такође налазе времена за одмор.

10. Мисле унапред. Неколико сати пре него што ће отићи на спавање, успешни људи ће размислити о циљевима које треба да остваре наредне недеље. Кључно је да ће то, за разлику од многих, урадити без стреса.

 Б 92
фото: интернет

 
 

Коментари / 0

Оставите коментар