СП - ''Змајеви'': Паметно против Естоније...

Фудбалска репрезентација Босне и Херцеговине стигла је јуче у тренинг центар ФС Босне и Херцеговине у Зеници, гдје ће наставити припреме за предстојећу утакмицу са Естонијом,

Фудбал 03.09.2016 | 18:30
СП - ''Змајеви'': Паметно против Естоније...
Фудбалска репрезентација Босне и Херцеговине стигла је данас у тренинг центар ФС Босне и Херцеговине у Зеници, гдје ће наставити припреме за предстојећу утакмицу са Естонијом, 6. септембра у Зеници у склопу квалификација за Свјетско првенство 2018. године.

Ведад Ибишевић, рекао је како се сви морају уозбиљити за наредну утакмицу.

 „Задовољни смо првим дијелом, сад смо овдје да се уозбиљинмо и ова утакмица је битна за почетак квалификација и знамо како су прошле прошле квалификације. Желимо да побиједимо и што озбинљније да схватимо противника. Њихов капитен је један од њихових бољих играча, то што можда неће играти не треба да нас заварава. Ми морамо да гледамо како ћемо играти и да се фокусирамо на нас“, рекао је Ибишевић.

 „Јако је битно почети квалификације побједом, прије свега, за самопоуздање и позитивну енергију је битно, које мало фали у посљедње вријеме. Због тога мислим да је битно да побиједимо у овој утакмици“, рекао је Ибишевић.

Сенад Лулић рекао је како се мора пазити на отварање нових квалификација.

„Сви знамо како смо прошле квалификације отворили, изгубили смо против Кипра и то се не треба и не смије у овим квалификацијама десити и треба да кренемо са побједом. Борбеност и залагање на терену требају да буду нешто нормално и када се игра за своју државу то мора бити тако. Дошли смо да се припремамо на најбољи начин, овдје имамо мир. У уторак нас очекује утакмица, нема лаког противника и морамо дати свој максимум и онда можемо доћи до побједе“, изјавио је Лулић.

„Нормално је да је, кад ти фале неки играчи, увијек мало теже. Што се нас тиче, фали Бешић, млади играч који има искуство, играо је на СП и квалификационе утакмице, али смо увијек имали квалитет у репрезентацији, тако да сваког можемо да замијенимо“, додао је Лулић.

Ервин Зукановић рекао је како босанскохерцеговачка репрезентациија има довољно времена да се припреми.

„Имамо ту једну утакмицу и мало више времена да се припремимо. Први дио смо одрадили у Сарајеву и све је добро прошло, сви смо здрави и спремни за утакмицу. Естонија тражи своје шансе да направе што боље квалификације, играће можда дефанзивније, а ми морамо бити стрпљиви и чекати своје шансе“, рекао је Зукановић.

Нагласио да су неке поуке извучене и током прошлих квалификација за СП, додавши како овај пут не желе лако губити бодове у утакмицама које играју на домаћем терену.

„Требамо да стартујемо врло озбиљно, прву утакмицу отворити са три бода и надам се да ћемо у томе успјети. У ових пар година увијек су долазили нови играчи, сви ми који смо дуже овдје их прихватимо, момци су одлични. Миличевића знам док сам играо у Белгији и надам се да ће нам помоћи у остварењу наших циљева“, рекао је Зукановић.

Босанскохерцеговачки репрезентативци одржали су први тренинг у Зеници у петак у 17:30 сати.

Након сусрета с Естонијом, у другом и трећем колу бх. репрезентација игра против Белгије у гостима (7. октобар) и против Кипра (10. октобар).

Утакмица БиХ – Естонија играће се 6. септембра на зеничком стадиону ”Билино поље” од 20.45 сати. Улазнице за меч су пуштене у продају од јутрос у девет сати, по цијени 40 КМ за западну трибину, 30 за источну, те по 20 за јужну и сјеверну.

Извор: Мондо.ба/Анадолија

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Брцко

03.09.2016 18:21

Напријед змајеви

ОДГОВОРИТЕ