Крај потраге: Нађена дјевојчица из Свилајнца

После петодневне потраге полиција је вечерас пронашла Мају Максић (16) из Свилајнца у Деспотовцу. Њен нестанак пријавили су родитељи у понедељак 29. августа.

Србија 02.09.2016 | 21:07
Крај потраге: Нађена дјевојчица из Свилајнца
-Она се налази у Полицијској станици у Деспотовцу. Жива је и здрава, не знамо где је и код кога била. Данашњи притисак медија допринео је да Маја буде пронађена, ко зна да ли би била пронађена - рекао је кратко њен брат Милан.

 
Родитељи нестале девојчице кажу да је она у понедељак око поднева изашла из породичне куће у улици Јанка Веселинова да баци смеће у оближњи контејнер. Међутим, Маја је уместо да се врати ушла у паркирани аутомобил, родитељи су потрчали за њом да је зауставе, али нису успели ни регистрацију да виде. Од тада јој се губи сваки траг. Маја је прошле године бежала до куће и полиција је пронашла у Београду.

-Шесточлана породица Максић Драган, Драгана, Маја, Марјана, Милан и Марко живе у стамбеном контејнеру од тридесетак квадрата и то је неадекватно за живот. Дуго су живели као подстанари, да би после поплаве у мају 2014 године постали проблем јер нису имали смештај. Покушали смо да им помогнемо преко организације Хелп, да им се сагради кућа, али нису имали адекватан плац. Када је њихова бака пренела плац на оца породице акција Хелпа је била завршена - кажу у Центру за социјални рад.

Максићи су корисници су Центра за социјали рад и реч је о ромској породици.

Извор: Блиц

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ЗУЛФО

02.09.2016 19:55

МА ИСЛА МАЛО ДА НАБЕРЕ КРАСТАВАЦА.

ОДГОВОРИТЕ