ЕП - Мулаомеровић: Очекује нас најбитнија утакмица!

Утакмица против Шведске је можда и најбитнија, атмосфера у тиму је одлична тако да идемо по побједу у пуној Скендерији, рекао је селектор кошаркашке репрезентације Босне и Херцеговине Дамир Мулаомеровић.

Кошарка 03.09.2016 | 15:45
ЕП - Мулаомеровић: Очекује нас најбитнија утакмица!
Утакмица против Шведске је можда и најбитнија, атмосфера у тиму је одлична тако да идемо по побједу у пуној Скендерији, рекао је селектор кошаркашке репрезентације Босне и Херцеговине Дамир Мулаомеровић уочи другог меча квалификација за Европско првенство 2017., који се вечерас с почетком у 20.15 игра у дворани “Мирза Делибашић” у сарајевској Скендерији.

 "Вечерашња утакмица је у сваком случају можда и најбитнија. Екипа Шведске је доста добра, незгодна. Неће бити лак задатак. Видим да је атмосфера у екипи одлична. Враћа нам се Мирза који је сјајно тренирао ово вријеме док је био ту тако да смо пуни оптимизма и добру атмосферу очекујемо против Швеђана. Надам се се да ће дворана бити пуна. Ако икад треба ова млада екипа подршку, то би требало бити вечерас. И Муса и Буза и Врабац и Јука, једноставно сви у једној доброј атмосфери да остваримо врло битну побједу која је, наравно круцијална", казао је Мулаомеровић.

Признао је да се ради о чврстом и компактном противнику, уз пар индивидуалаца и додао да са те стране босанскохерцеговачки кошаркаши морају "најозбиљније ући у утакмицу".

"Уз једну добру атмосферу и мотивацију коју ови момци стварно имају мислим да ћемо бити апсолутно прави", рекао је Мулаомеровић.

Коментаришући прву утакмкицу против Русије у квалификацијама за ЕП 2017. у којој је БиХ поражена резултатом 83:54 Мулаомеровић је рекао да тај пораз, какав је био, није реалан али да ништа није изгубљено.

"Идемо даље са побједом против Шведске и Русе дочекујемо за седам дана у Тузли, задња утакмица је у Стокхолму. Мислим да ми у сваком случају имамо оптималне шансе да се пласирамо на Европско првенство", рекао је Мулаомеровић.

У вези с великим бројем младих играча ове године у кошаркашкој репрезентацији БиХ Мулаомеровић је казао да му је задовољство водити ову репрезентацију.

"То су сјајни момци, окосница за једну репрезентацију. Мислим да чак ни друге репрезентације немају овакву окосницу, овакву будућност. Уживам да их водим, да их тренирам у сваком случају и да нагласим: 'Не треба се БиХ бојати за будуност своје кошарке. Има ту још момака који ће бити и на које треба обратити пажњу. Сваки од њих заслужује шансу, ја сам тај и не бојим се мислим да је исправно да им у овом моменту дамо шансу и апсолутно стојим иза сваког од њих. Наравно и младих и старих'", поручио је Мулаомеровић.

Када је ријеч о здравственом стању капитена и најбољег играча кошаркашке репрезентације БиХ Мирзе Телетовића, селектор Мулаомеровић је казао да је он потпуно спреман и да је одрадио осам врхунских тренинга, те да ће бити на раполагању за преостале три утакмице.

Мулаомеровић се осврнуо и на спорни снимак који се прије утакмице са Русијом појавио у медијима, а на којем кошаркаши конзумирају алкохол, рекавши: "Извинио сам се, али је мало чудно како се све одиграло. Навијачи требају подржати момке, игра се за пласман на Еуробаскет. С друге стране, наравно да рачунамо да ће сутра бити пуна Скендерија и наравно да навијачи треба да дођу и подрже ове момке", казао је Мулаомеровић.

Репрезентација БиХ у квалификацијама за Европско првенство, које ће 2017. године бити одржано у Румунији, Финској, Турској и Израелу игра против селекција Русије и Шведске.

Кошаркашка репрезентација БиХ изгубила је од селекције Русије са 83:54 у првој утакмици квалификација за Европско првенство 2017 у Перму, а вечерас дочекује селекцију Шведске. Седам дана касније поново ће играти домаћи меч против Русије, а гостујући сусрет у Шведској одиграће се 14. септембра.

Извор: Анадолија

Фото: Клиx

Коментари / 0

Оставите коментар