Путин критиковао Трампа и Клинтонову

Руски председник Владимир Путин критиковао је оба председничлка кандидата САД због њихових предизборних кампања за које је рекао да користе "шок тактику".

Свијет 02.09.2016 | 14:57
Путин критиковао Трампа и Клинтонову
Путин је у интервјуу за Блумберг одбио да заузме страну у дуелу републиканца Доналда Трампа и демократкиње Хилари Клинтон, наводећи да ће сарађивати са сваким ко буде доносио одговорне одлуке и поштовао договорено.

"Обоје користе шок тактике, само свако на свој начин. Не мислим да дају најбољи пример", рекао је Путин.

Руски председник није изнео детаље шта му се не свиђа у америчкој предизборној кампањи, али је навео да су оба кандидата "веома паметни људи" који "разумеју које тастере треба притиснути" да би се добила подршка. То је део "америчке политичке културе", додао је Путин.

Клинтонова је оштро критиковала Путина, док је Трамп, пошто га је руски председник описао клао "талентованог", рекао да жели да продуби односе САД и Русије. Трамп је такође рекао да је Путин за разлику од америчког председника Барака Обаме "лидер" и назначио да би могао имати блажи став према руској анексији Крима.

Трамп је у јуну оптужио Стејт департмент да је, док је Хилари Клинтон била на његовом челу, одобрио руско преузимање компаније која послују с уранијумом и то пошто су инвеститори платили 145 милиона долара Фондацији Клинтон.

"Да ли то значи да контролишемо породицу Клинтон? То су потпуне бесмислице", рекао је Путин у интервјуу.

Путин је рекао да би волео да сарађује с особом која може донети одговорне одлуке и спровести договорено. "Њихово презиме није важно", рекао је он.

"Неопходно је да та особа ужива поверење америчког народа. Зато ми никада не интервенишемо и не покушавамо да интервенишемо у домаће политичке процесе (у САД)", рекао је руски председник.

Извор: Бета

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

пикси

02.09.2016 13:11

Путин је школован и интелектуалац за разлику од полуписмених каубоја,који само пљачкати знају

ОДГОВОРИТЕ
Name

Путин

02.09.2016 13:46

Да им ја покажем како се беда и прљавштвина ствара да сам ја шта паметнији моја би земља биља развијенија и боља од Америке .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

02.09.2016 14:38

А је у твом селу ајпаметнији уједно и најбогатији или си ти глави баја баја ?