УС опен - Виктор: Намјерно су нас ставили на терен без ''хок-аја''!

Виктор Троицки одао је признање Џереду Доналдсону на победи у другом колу УС опена (7:5, 6:3, 6:3), али није био задовољан судијама.

Тенис 02.09.2016 | 17:15
УС опен - Виктор: Намјерно су нас ставили на терен без ''хок-аја''!
“Нисам био најсвежији, али то није оправдање, опоравио сам се колико-толико добро“, рекао је Троицки, који је у првом колу у пет сетова добио Албота, “Кренуо сам добро, али после је он почео да игра фантастично – погађао је невероватно, дефинитивно ме је разбио својом нападачком игром. Био је агресиван и заслужено је победио“.

“Услови су били мало тежи, споро и спарно, имао је времена да се размаше и све је погађао – изненадио ме бекхенд паралелом, мислио сам да му је бекхенд слабији од форхенда. Има бољи бекхенд од мог, обично бекхенд на бекхенд имам самопоуздања да играм било с киме, али он ме је сада разбио“, додао је српски тенисер.

Виктор се мучио са жуљевима, због чега је тражио и медицински тајм аут.

“После четири и по сата играња у првом колу, уз спарно време сада, кожа лако пуца, имам по три жуља и на нози и на руци. Америчка публика не зна ништа да цени и не зна да се понаша – криво ми је што су ми звиждали без икаквог разлога, вероватно нису ни знали да сам играо пет сетова по највећој врућини у првом колу. Не замерам им, навијали су за свог играча, али било ми је криво што су ми звиждали“.

За крај, Виктор је рекао да судија није добро радио свој посао и да је у неколико ситуација оштећен.

“Било је доста грешака линијских судија. Терен нема ’хок-ај’, мислим да смо намерно играли тамо јер знају да ће ме испровоцирати лако ако буде лоших одлука. Сигуран сам у три катастрофалне одлуке у важним тренуцима – на 4:2 и 15:30 у првом сету, одсервирао сам чист ас, проверио сам траг, видљив је. У другом сету када сам имао шансу да се вратим на 0:30 на његов сервис... Правдао се да су те лопте биле од њега, али рекао сам му да је одрадио лош посао јер ниједном није направио корекцију, а очигледно је да су линијске судије фаворизовале америчког играча“, закључио је Троицки.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар