Давор Штефанек: У Токију узимам још две медаље!

Пре Олимпијских игара лепо сам рекао да ћу рвање вратити на стазе старе славе. Сада је на месту на ком и треба да буде, каже за „Блиц“ наш златни рвач Давор Штефанек.

Остали спортови 02.09.2016 | 18:15
Давор Штефанек: У Токију узимам још две медаље!
Рвање у Србији је дуго било у запећку због изостанка врхунских резултата. После освајања злата у Рију, све више људи се интересује за овај спорт.

- Немеш, Фрис, Максимовић и ја смо вратили рвање онде где му је место. Хвала Богу, урадио сам оно што нико пре мене није. Постао сам светски и олимпијски првак и надмашио сам свог тренера (Сретен Дамјановић). Заједно са осталим такмичарима већ 10 година освајам медаље, али су оне од 2014. златне - истакао је Штефанек.

Суботичанин у тренуцима славља не заборавља заслужне људе за златну медаљу.

- Имао сам циљ да освојим злато и захвалан сам другарима, тренерима, родитељима и држави, која је улагала у нас. Савез функционише од државних пара, финансирали су нам десетодневне припреме. Моје злато са ОИ је тешко 500 грама. Када бих га поделио са свим заслужним људима, мени би остало 20 грама. Рвање ће тек почети да цвета и у Токију очекујем две медаље.

Штефанек очекује да ће велики број деце одлучити да се бави рвањем.

- Циљ нам је да промоцијама рвачке сале буду пуне децом и да ћемо створити нове шампионе. Најдраже ми је кад клинци прилазе и желе да се сликају. Неколико дана сам у Београду, првог дана они нису смели да приђу, а већ трећег дана њих 20 ме је окружило.

Наш шампион половином септембра иде на заслужен одмор.

- Рођендан ми је 12. септембра и мислим да ћу тад отпутовати на одмор. Задржаћу се седам, осам дана и једва чекам. Искључићу телефон, баш сам изморен.

“Уживаћу у вожњи новим аутомобилом”

Давор Штефанек је након освојене златне медаље на Олимпијским играма на поклон добио кључеве новог аутомобила.

- Свиђа ми се нови ауто, одличан је. Тек сам га јуче пре уручења кључева видео. Лепо изгледа и уживаћу у вожњи - истакао је Штефанек.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар