Не, прелазни рок није готов: Они и даље чекају позив!

Прелазни рок у Европи званично је завршен 31. августа, али велики број познатих играча и даље је на располагању. Изненадићете се ко све нема уговор и ко може било када да потпише за нови клуб.

Фудбал 02.09.2016 | 17:30
Не, прелазни рок није готов: Они и даље чекају позив!
Прелазни рок за фудбалере у већини европских земаља завршен је 1. септембра у понпћ, али и даље траје.

Другачије објашњење за ову "клаузулу" не постоји.

Наиме, играчи који немају уговор и који су слободни у потрази за новим клубом нису дужни да потпишу пре 1. септембра. Другим речима, они и даље могу да појачају екипу, која можда није остварила своје првобитне планове, па сада тражи алтернативна решења.

Ево кратког списка познатих фудбалера који су и даље на располагању, а има итекако јаких имена, некада везаних за велике европске клубове. Препознаћете и неке велике потенцијале који се нису баш остварили у пуној мери.

Пре него што почнемо, ваљало би нагласити да се ових дана појавила информација да је Данијел Освалдо, бивши играч Роме, Интера, Јувентуса, Саутемптона, Еспањола, Болоње, Фиорентине, Лећеа, Аталанте, Порта, Боке Јуниорс и кога све не још – прекинуо каријеру!

И то да би се посветио бенду, у који је "упао" у међувремену.

Али, док то не постане званична информација, задржаћемо га у овом "идеалном" тиму који нико неће.

Владимир Габулов (32)

Бранио је за бројне руске клубове, има и титулу првака Русије, као и десет наступа за репрезентацију, али му је од истека уговора са Динамом из Москве каријера дошла до прекретнице. Трансфермаркт га цени на око три милиона евра, али је реалност да је слободан играч.

Данијел Освалдо (30)

Поменули смо га. Овај нападач је дефинитивно знао да игра фудбал, али питање колико је желео тиме да се бави. Чак 20 пута селио се из клуба у клуб, с позајмице на позајмицу, што отприлике допуњује причу о његовом немирном карактеру, но када имате играча вредног око шест милиона евра а можете га добити за нула – могуће да сте у довољно очајној ситуацији да ћете покушати.

Мартин Касерес (29)

Овај штопер и повремено десни бек има јак "ЦВ" иза себе. Играо је и за Јувентус и за Барселону и за Севиљу, наступао за Уругвај на највећим такмичењима, бележио одличне игре и резултате, али је остао без уговора у Јувентусу након што је повредио Ахилову тетиву. Очекује се да ће бити спреман у октобру-новембру. Вероватно ће се тада неко јавити, јер му је вредност и даље јака – око осам милиона евра.

Матје Фламини (32)

О овом Французу довољно се зна. И да је био неизоставан у Арсеналу. И да је изабрао погрешан тренутак да пређе у Милан. И да повратак у Арсенал није значио и повратак у стару форму. Али, далеко од тога да његови квалитети не би добро дошли неким слабијим тимовима од два набројана. Могуће и да он чека позив из Кине или САД где ће наплатити добру каријеру.

Ишак Белфодил (24)

И даље је млад. И даље је брз. Али, негде је запело. Овај Алжирац са француским пасошем пробао је и у Лиону и у Болоњи, Парми, Интеру, Ливорну... Када је Парма колабирала отишао је у Уједињене Арапске Емирате међутим званично је опет слободан играч. Висок 192 центиметара и даље би могао да буде довољно интересантан некоме ко верује да ово није пропала каријера.

Џуниор Хоилет (26)

Блекбурн, Падерборн, Сент Паули, опет Блекбурн, Квинс Парк Ренџерс... Овај последњи клуб платио је за Канађанина јамајчанског порекла око пет милиона евра пре четири године, међутим крилни нападач је током четири сезоне у Кју-Пи-Ару дао 13 голова уз 13 асистенција на 122 утакмице. Премало за "полицајце", али...

Уго Вијана (33)

Овај португалски ветеран не може више да "тера лопту" у клубовима ранга Валенсије, Њукасла, Браге, Спортигна, итд, али његово велико искуство, уз увек јаку леву ногу, може да буде драгоцено у неким срединама. После епизоде у Ал-Васлу, где је наплатио живописну каријеру, пред њим су два пута, а један води у пензију.

Стефан Сесењон (32)

Капитен репрезентације Бенина и стрелац 15 голова за тај тим чини се прерано је остао без уговора и један је од играча који би, према нашој процени, најпре могао да се испише са ове листе. Играо је за Кретил, Ле Ман, Пари Сен Жермен, који га је 2008. платио скоро десет милиона евра, потом је наступао за Сандерленд и Вест Бромвич Албион али га је Тони Пјулис испратио летос из свлачионице. Играјући за Сандерленд дао је 18 голова уз 20 асистенција на 97 мечева. Може ли то негде да понови?

Јоан Тавареш (28)

Овај Португалац са француским пасошем и добрим наступима у Беира Мару, Стандарду из Лијежа, Ешторилу и Кјеву подсећа на многе дефанзивце који су пред крај каријере нашли ангажмане у источној Европи, па и Србији. Питање колику би провизију тражила агенција Голд Wорлд Старс за његове услуге, и која је његова минимална плата, али овај играч и даље може да попуни рупе у одбрани грчких, кипарских, турских, румунских, украјинских, пољских и клубова из осталих земаља чији клубови традиционално чекају овакве прилике.

Иља Максимов (29)

Мало зна, много хоће и може. Нису свуда популарни везисти његовог кова, али се по правилу нађе неки "Интер" заинтересован за искусног дефанзивног везисту који ће почистити оно што остане иза колега из средине терена. Максимов има један наступ за репрезентацију Русије, играо је за Зенит, Шиник, Химки, да би се извукао из Зенита (који га је упорно слао на позајмице) чак је 2010. на кратко прекинуо каријеру, потом играо за Новгород, Кубан, Волгу, Самару, Анжи... Ту је за сада крај.

Емануел Адебајор (32)

Нећемо да вам пишемо о њему, знате углавном све. Човек који је догурао игром случаја и до Реал Мадрида овог лета прецртан је у Кристал Паласу. Заинтересовани могу да се јаве Саниндо агенцији, која ће вам уз провизију понудити фудбалера некада светске класе, који у последње време доноси углавном невоље.

Хуан Варгас (32)

Овај темпераментни Чилеанац врхунац каријере доживео је отприлике 2009, 2010. године у Фиренци, после чега је покушао и у Ђенови и у Бетису у којем му је истекао уговор. Поуздан. Борбен. Професионалац. Није лоша опција за оне који немају куд.

Маруан Шамак (32)

Вероватно највећа заблуда Арсена Венгера икада чека позив. Препорука му је потпис за Арсенал и потом десет голова на 66 мечева за Кристал Палас, који од летос не жели да га види.

Кевин Нолан (34)

Ко жели типичног енглеског фудбалера у време када је енглеска лига све само не типична енглеска – није проблем! Нолан је подједнако срчано играо и за Вест Хем и за Лејтон Оријент, када му је Славен Билић саопштио да више не може да игра елитни фудбал. Треба рећи, ипак, да се ради о фудбалеру који је дао 105 голова са позиције централног везите. Пазите.

Ту није крај...

На овој листи (бар још неко време) биће Брет Холман (32), Виктор Аничебе (28), Модибо Наига (28), Фелипе Сантана (30), Симао (28), Папа Гај (32), Закарија Лабјад (23), Адријен Регатин (25), Кевин Констант (29), Кјеран Ричардсон (31), Мохамед Сисоко (31), Петер Одемвинге (35), Сули Мунтари (32), Џои О'Брајен (30), Роланд Ламах (28), Хозе Енрике (30), Ројсон Дренте (29), итд.

Ко је ваш фаворит с ове листе?

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар