Терзић: Очекивао сам више новца за Катаија!

Генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић очекивао је већу зарада од трансфера Александра Катаија у Алавес, истакавши да европско тржиште диктира цену.

Фудбал 02.09.2016 | 16:30
Терзић: Очекивао сам више новца за Катаија!
Катаи је прешао у редове повратника у Примеру за два милиона евра и 20 одсто од наредне продаје, инсистирајући на преласку у Шпанију, иако је имао уносније понуде из Турске и Русије.

"Очекивали смо већи приход од Катаија, Локомотива је нудила три милиона евра и 20 одсто од наредне продаје, исти износ и Бешикташ. Катаи није хтео у Русију и Турску и били смо немоћни, јер је хтео само у Шпанију. Селта нас је уцењивала са ратама и гаранцијама, а интерес Звезде је на првом месту. Он се одрекао 350.000 евра који му припадају и чисто нам је припало два милиона евра", рекао је Терзић на брифингу са новинарима.

Терзић је истакао да је цена знатно нижа од очекиване, јер Катаи није био позиван у репрезентацију Србије, чак ни медју 32 фудбалера за мајско-јунске провере.

"Тржиште одређује колика је цена Катаија, неко вреди колико је други спреман да плати. Кажу, како може да оде за само два милиона евра, а због чега га селектор Муслин није позвао међу 32 фудбалера за пријатељске утакмице у мају? Играче продајемо из Сурдулице и Горњег Милановца, а не из Лиге шампиона и Европе. Не сме да се заборави да има 25 година, да је већ имао неуспелу авантуру у Олимпијакосу и да су били срећни што је отишао",рекао је Терзић.

Терзић сматра да Црвена звезда није имала квалитетних играча од Катаија у последњој деценији, али и да су страни клубови упознати са његовим менталитетом.

"Зар мислите да се не распитују у Олимпијакосу за Катаија и да они кажу све најбоље? У Бешикташу су чули за његов карактер и менталитет. Лично, да сам директор Барселоне, довео бих Катаија јер верујем у његов вансеријски таленат и сматрам да Звезда у последњих десет година није имала бољег играча. То је само моје субјективно мишљење", нагласио је директор Звезде.

Генерални директор Црвене звезде је навео да сада на столу имају идентичну понуду Макабија из Тел Авива од два милиона евра за Михаила Ристића.

"Имамо понуду Макабија из Тел Авива за Ристића од два милиона евра и 20 одсто. Иако нам је новац потребан, предложио сам на Управном одбору да одбијемо понуду. Верујем у Ристића, има све квалитете да иде стопама Михајловића и Коларова, има сличну 'шетњу' са позиција. Врло лако може да добије капитенску траку и од њега ћемо правити лидера", поручио је Терзић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар