Јакшић: Прешли смо ''игрицу''!

Српски ватерполиста Никола Јакшић, иако најмладји у златној генерацији "делфина", већ са 19 година успео је да освоји све трофеје на репрезентативном плану.

Остали спортови 03.09.2016 | 17:15
Јакшић: Прешли смо ''игрицу''!
Јакшић је у изјави Тањугу рекао да је су српски ватерполисти златном медаљом на Олимпијским играма у Рију "прешли игрицу", али да немају намеру да се на томе зауставе.

"Нису се још слегли утисци, супер се осећам. Још нисмо свесни шта смо све урадили у протеклих годину дана, надам се да ћу у једном тренутку укапирати то. Поносан сам на целу екипу, свака част момцима, сви смо били као један и заслужено освојили злато", рекао је Јакшић Тањугу.

Он је додао да се екипа издигла после лошег старта у Рију и у нокаут фази, после победа над Шпанијом, Италијом и Хрватском у финалу, показала од чега је саткана.

"Лично, нисам осећао велики притисак, јер сам најмладји и биле су ми прве Олимпијске игре. Не могу да кажем да сам био растерећен, али сам био миран, веровао сам у успех, као и сви саиграчи. Отишли смо да само играмо ватерполо и знали смо да је све до нас. Када смо се подигли у полуфиналу и финалу, видело се да смо стварно најбољи".

Јакшић је посебно нагласио атмосферу у тиму, истакавши да има велику помоћ саиграча и да "упија" сваки савет од искуснијих колега.

"Саиграчи су ме сјајно примили, стварно су "цареви"... Драго ми је што сам упознао овакве шампионе, хвала им на свему како су ме примили", рекао је Јакшић и посебно апострофирао значај селектора Дејана Савића.

"Савић ми је увек био подршка, као и свима, одличан је стручњак. Увек је ту да нас усмери на прави пут, посебно у лошим ситуацијима. Када смо сви заједно на окупу мислим да нам нико не може ништа".

Олимпијско злато, једино које је недостајало садашњој генерацији, после дуго времена стигло је у витрине Ватерполо савеза Србије, а пред Јакшићем је још много шанси да их још додатно обогати.

"Прешли смо игрицу. Не знам шта даље, није то питање за мене", уз осмех је закључио млади ватерполиста Партизана.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар