Анализа - Прелазни рок у Партизану: Божинов + четири нова лица за Суперлигу!

Шта је донео крај прелазног рока црно-белима...?!

Фудбал 01.09.2016 | 22:30
Анализа - Прелазни рок у Партизану: Божинов + четири нова лица за Суперлигу!
Валери Божинов остаје у Партизану. Мада је иницијална веста била да је Рединг у финишу прелазног рока спремио уносну понуду бугарском центрафору, црно-бели уверавају да она није ни стигла до њих.

„Божинов није имао ниједну понуду“, пренето је МОЗЗАРТ Спорту из Хумске 1.

Остаје нејасно да ли Божинов стварно није имао понуду или Партизан није желео да је разамтра, зато што је имао мало времена да нађе ново решење у нападу.

У сваком случају, прелазни рок се затвара, а то значи и да више нема промена у играчком кадру Парног ваљка. Ионако их је било сувише. Чак 11 играча је дошло - али тај број на крају је за један мањи, јер је Мирослав Радовић брзопотезно отишао - а 12 напустило клуб.

Да подсетимо...

Дошли су: Саша Марјановић, Петар Ђуричковић (Раднички, Ниш), Милан Радин (Вождовац), Мирослав Радовић (Олимпија), Никола Ђурђић (Аугзбург), Марко Јанковић (Олимпијакос, позајмица), Немања Милетић (Јавор), Бојан Остојић, Немања Стевановић (Чукарички), Леонардо да Силва Соза (слободан играч) и Урош Ђурђевић (Палермо);

Отишли су: Марко Јовановић, Иван Бандаловски, Милош Остојић (сви без клуба), Немања Петровић (Чавез), Миладин Стевановић (Кајзери), Живко Живковић (Ксанти), Андрија Живковић (Бенфика), Саша Лукић (Торино), Дарко Брашанац (Бетис), Исмаил Беко Фофана (Чукарички), Мирослав Радовић (Легија), Бојан Шаранов (Карабах).

Позајмице: Александар Субић (Слобода, Тузла), Марко Голубовић (Синђелић), Немања Главчић (Спартак), Вељко Бирманчевић, Јован Нишић, Јован Трнић, Филип Јовић (Телеоптик), Јован Чађеновић (Бежанија), Милош Перишић (Раднички Пирот).

На све то ваља имати на уму да је Партизан радио и на очувању талената из своје школе, па је тако завршног дана прелазног рока потписао професинални уговор са нападачем Савом Петровим (1998), док ће његов две године млађи колега Ђорђе Јовановић, који сад игра за омладинце, добити шансу да тренира и можда понекад одигра утакмицу за први тим. За почетак пријатељску, против Зете, у суботу од 18.30.

Осим тога, одласком Мирослава Радовића и Бојана Шаранова, као и Дарка Брашанца и Миладина Стевановића пре тога, стекли су се услови да Партизан лиценцира још четири играча за наставак сезоне. Разумљиво, избор је пао на момке који су све време ту, али због попуњене квоте нису могли на терен. У питању су Марко Јевтовић, Небојша Косовић,Немања Стевановић, као и суперталентовани везиста Урош Дамњановић, за кога нам је речено да га Марко Николић изузетно цени и да ће га врло брзо представити публици.

За све њих није било места у првој „расподели карата“, јер је број играча регистрованих за такмичење у првенству био попуњен, али су се околности промениле, па ће они ући у конкуренцију већ од меча следећег кола, у Чачку против Борца.

У овом тренутку Марко Николић на располагању има 26 играча. То су:

Голмани: Кљајић, Стевановић, Јовичић;

Дефанзивци: Вулићевић, Балажиц, Гогуа, Миленковић, Остојић, Богосавац, Милетић;

Везисти: Евертон, Јевтовић, Косовић, Радин, Марјановић, Стевановић, Дамњановић, Јанковић, Илић, Леонардо, Михајловић, Ђуричковић;

Нападачи: Божинов, Ђурђић, Ђурђевић, Влаховић.

Шта мислите о овом тиму?

Извор: моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Биги

01.09.2016 20:33

Добитна комбинација.Сампиони

ОДГОВОРИТЕ