Озваничено: Максимовић у Наполију!

Српски дефанзивац Никола Максимовић званично је постао играч Наполија.

Фудбал 01.09.2016 | 07:45
Озваничено: Максимовић у Наполију!
Клуб са Сан Паола платио је Торину 27 милиона евра и позајмио Мирка Валдифјорија уз откупну клаузулу.

Тако је бивши штопер Црвене звезде постао најскупљи Србин у историји, надмашивши трансфера Саве Милошевића, Лазара Марковића и Немање Матића који су својевремено плаћени 25 милиона евра.

Максимовић је са Наполијем потписао петогодишњи уговор без обављеног медицинског прегледа. Због претње бомбом на франкфуртском аеродрому није стигао на време у Напуљ.

Клуб је послао приватни авион по њега, али је на крају морао да верује медицинском извештају Торина, где је претходних сезона Максимовић имао проблема са повредама.

Наполи је још прошлог лета желео Максимовића, Торино је одбио понуду од 20 милиона евра, након чега се Србин повредио.

Аурелио де Лаурентис је обновио интересовање овог августа, Синиша Михајловић није желео да прода земљака, који се побунио и последњих недеља бојкотовао тренинге "бикова".

Максимовић има 24 године, каријеру је почео у Космосу из Бајине Баште, потом је играо за локалну Слогу, а онда и Слободу из Ужица.

Црвена звезда га доводи 2012. за око 300.000 евра, али после само једне сезоне због дугова одлази као слободан играч у Аполон из Лимасола, који га позајмљује Торину, а "бикови" користе откупну клаузулу у мају 2014.

У међувремену је одиграо 76 утакмица за вишеструког шампиона Италије.

Једна од најдужих трансфер сага у Серији А у последњих неколико година је коначно окончана.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар