''Орлови'' реални: Само резултатима можемо да вратимо народ!

„Волео бих да осетимо хемију већ у дуелу са Ирском“, поручио је Слободан Рајковић.

Фудбал 01.09.2016 | 18:30
''Орлови'' реални: Само резултатима можемо да вратимо народ!
Српски фудбалски репрезентативци Матија Настасић и Слободан Рајковић обећали су данас да ће великим залагњем и добрим резултатима вратити поверење нације, али и да им је неопходна подршка већ од првог меча са Републиком Ирском у квалификацијама за Светско првенство у Русији.

"У претходна три квалификациона циклуса нисмо пружали задовољавајуће партије и то је одвлачило публику. С нашим залагањем и добрим резултатима вратићемо навијаче. Волео бих да од прве утакмице осећамо ту хемију, верујемо да можемо много да урадимо", рекао је Настасић на конференцији за медије у кући Фсс у Старој Пазови.

Дефанзивац Шалкеа истиче да екипа максимално сконцентрисано и спремно дочекује Ирску.

"Нови почетак за нас, сви смо на највишем нивоу концентрисани. Очекује нас незгодна репрезентација, неће бити нимало лако, иако се чини да играју једноставно. На њихову борбеност морамо да одговоримо са још већом, спустимо лопту на земљу и верујем да неће бити проблема", рекао је.

Настасић је додао да неће имати проблем да се адаптира на нови систем селектора Славољуба Муслина са три штопера.

"Нисам играо претходне три утакмице, али сам пратио са великом пажњом. Видео се напредак у игри, иако није лако прилагодити се на нови систем јер треба времена. Из дана у дан бићемо све бољи. Имао сам прилику да играм у тој формацији, а у овом тренутку најбитније је да остваримо успех", навео је он.

Његов партнер из последње линије Слободан Рајковић жали због одсуства Немање Матића и Александра Коларова због суспензија.

"Свима је јасно колико је битна прва утакмица. Остаје жал што нисмо комплетни због суспензија, али смо сви спремни. Верујем у подршку с трибина, морамо сви заједно да направимо успех", поручио је Рајковић.

Фудбалер Палерма казао је да веома поштује Ирце, али да на њихову игру Србија мора да одговори јаком агресивношћу.

"Можда играју једноставно, али доста ефективно, имају неколико шаблона. Морамо да будемо агресивни и чврсто одговоримо на њихову игру. Морамо да верујемо у оно што радимо, али и да пренесемо на навијаче велику жељу".

Српски универзалац Александар Игњовски рекао је да је тријумф на старту против Ирске неопходан како би се на прави начин кренуло ка пласману у Русију.

"Познато је да Острвљани играју дугим лоптама, селектор Муслин сигурно ће припремити најбољу тактику за њихов стил. Ова екипа заслужује шансу и подршку народа, као и нови селектору на званичном дебију. Представљамо земљу, људи воле Србију и морамо сви да будемо као један", закључио је Игњовски

Утакмица Србије и Републике Ирске игра се 5. септембра на стадиону Рајко Митић.

Улазнице за меч могу да се купе сваки дан на стадиону Рајко Митић од 11 до 19 сати, као и на дан утакмице на стадиону Партизана, док се могу и поручити преко интернета.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар