Балотели нашао мир - на Азурној обали, хоће као Бен Арфа!

Марио Балотели је имао уговор са Ливерпулом на још две године, али га је енглески клуб пустио без обештећења у Француску. Почиње шоу на Азурној обали, слави и Ливерпул - Супер Марио је нови краљ Нице! Италијан раскинуо уговор на Енфилду и званично појачао француског прволигаша.

Фудбал 31.08.2016 | 22:15
Балотели нашао мир - на Азурној обали, хоће као Бен Арфа!
Марио Балотели је завршио са Ливерпулом!

Контроверзни италијански нападач од вечерас више није члан овог енглеског клуба који је одлучио да га за "џ" пусти да пређе у француску Ницу, иако је он са Ливерпулом имао уговор на још две године!

Он би по уговору са Ливерпулом "раскрстио" тек у јулу 2018. године, али је управа "редса" одлучила да им је паметније да се већ сада реше овог нападача уместо да га неком позајме и притом отплаћују део његове плате која је поприлично висока. Такође, било је питање и да ли би неко пристао да плати откупну цену за Балотелија, која не би била тако мала у овом "свету трансфера", па је овако пронађено најбезболније решење по све три стране.

Марио Балотели је у Ливерпул стигао 2014. године из Милана и тада га платио 16 милиона фунти, али нити је он оправдао тај новац нити је заменио Луиса Суареза, па је за 16 утакмица у Премијер лиги постигао само један гол.

Пре тога играо је за Манчестер сити и Интер.

Овог лета спомињало се да би могао да оде у Палермо или у Кину, али је он одлучио да по угледу на Хатема Бен-Арфу покуша да каријеру која је била у силазној путањи спаси у Ници. Овај Француз се тамо "ресетовао" и направио трансфер у Пари сен Жермен овог лета.

Ливерпул је у истом дану послао и Лазара Марковића на позајмицу у Спортинг из Лисабона.

Два месеца је Мино Рајола тражио нови тим за клијента, обијао прагове многих европских клубова, а тек данас у последњим сатима прелазног рока његов пулен Марио Балотели је стигао у Ницу. Такав лудак у једном од најмонденскијих градова на Азурној обали, биће то спектакл за гледање од јесени.

Још од јуна када је Милан рекао - не Супер Марију, буцкасти Рајола је почео да му тражи нову дестинацију. Ипак, оно што је многе зачудило вечерас је податак да је Балотелистигао на Алијанц Ривијеру као слободан играч, након што је са Ливерпулом догворио превремени раскид уговора који је имао до лета 2018. године. По том уговору било му је загарантовано 6.000.000 евра по сезони, али се догворио са Црвенима да га раскину и прекину мучење.  

Пробао је причу са Еспањолом, није прошла, после га је нудио Лацију - Лотито ни да чује. Током Европског првенства док су нормални фудбалери јурили лопту у Француској на Европском првенству Балотели је уживао на плажи окружен девојкама. Када се средином јула захуктала пијаца кренула су нова лицитирања. Опет се писало за Милан, па се појавио Ајакс, затим и Кјево. Ништа од тога се није остварило, клубови су одбијали да га узму и за џабе.

Сасуоло је такође у старту одбацио посао, а онда је Рајола дигао руке од Италије и почео да му чепрка клубове по Острву. Нудио је Супер Марија прво Вест Бромвич Албиону, чак и Евертону као поклон од градског ривала. Палермо је изнео своје захеве прошле недеље и дао Балотелију рок од 24 сата да им одговори, али ништа се није десило. А онда је током минулог викенда кренула лицитација са француским клубовима. Спомињали су се и Лил и Бордо, али су одмах одбили да га узму јер им не треба такав човек, док је Ница одлучила да ризикује.

Треба јој квалитетан нападач, посебно после одласка Бен Арфе у Пари Сен Жермен, па ће пробати са Балотелијем. На крају крајева, ако су успели да врате фудбалски у животХатема Бен Арфу, зашто то не би урадили исто и са Супер Маријом. Уз његов трансфер свакако ће им бити потребна и божја помоћ, можда да ангажују и свештеника и помоле се да је Супер Марио током лета наместио главу и дозвао се памети. У супротном, мораће да траже неког слободног агента врло брзо…

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар