Ивана Шпановић диже Дијамантски трофеј у Цириху!

У четвртак, 1. септембра, од 19 часова, почиње такмичење у скоку у даљ на завршном митингу Дијамантске лиге у Цириху. Ивана већ победник.

Остали спортови 01.09.2016 | 16:45
Ивана Шпановић диже Дијамантски трофеј у Цириху!
Финале у првих 16 дисциплина најелитнијег такмичења у атлетици - Дијамантске лиге - биће одржано у Цириху, 1. септембра на чувеном "Wелтклассе" митингу.

Међу ових шеснаест дициплина налази се и скок удаљ, тако да ће љубитељи атлетике у Србији имати прилике да виде најбољу српску атлетичарку Ивану Шпановић у још једном, финалном сусрету ове сезоне са најбољим даљашицама света.

Освајачица бронзане медаље на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру је међу реткима која и без двоструких бодова у Цириху, има ненадокнадиву бодовну предност и већ је освојила Дијамантски трофеј.

Наиме, у истој позицији налазе се само Рено Лавиленил (скок мотком), Дафне Шиперс (200м), Кендра Харисон (100м препоне) и Сандра Перковић (бацање диска). Ово су "шампиони на чекању", којима је због њихове доминације током целе сезоне довољно само да се појаве у Цириху, а потом на свечаној церемонији и да преузму Дијамантски трофеј.

На стартној листи налазе се све финалисткиње Олимпијских Игара из Рија, међу којима и олимпијска шампионка Тијана Бартолета, као и вицешампионка Бритни Рис.

Судећи по пријавама, биће ово реприза финала Олимпијских Игара из Рија.

Ивана укупно до сада освојила 56 бодова захваљујући победама у Шангају, Ослу, Штокхолму Лозани, Паризу и другом месту у Јуџину. На тај начин атлетичарка Србије ушла је и у историју, јер је једина даљашица у историји Дијамантске лиге која је тријумфовала на 5 митинга у току једне сезоне.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Сарајевско-Романијски Корпус ВРС

01.09.2016 14:57

Браво Ивана, ти си понос српске атлетике.

ОДГОВОРИТЕ