Ђоковић о Рију: Нисам могао да се суздржим...!

У Пекингу је освојио бронзану медаљу, у Лондону је завршио као четврти, а на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру Новак Ђоковић био је фаворит за злато.

Тенис 01.09.2016 | 19:15
Ђоковић о Рију: Нисам могао да се суздржим...!
Међутим, догодио се шок, најбољи тенисер света испао је већ на старту од Хуана Марина дел Потра – да ли је Новак преболео пораз који га је оставио у сузама?

“Јесам, преболео сам. Истрениран сам као спортиста да врло брзо пребродим поразе, а из њих се више учи него из победа. Тенис захтева од човека да већ следеће недеље буде усредсређен на нови турнир“, рекао је Ђоковић и додао:

“Олимпијске игре највећа су спортска смотра која се одржава на сваке четири године и антиципација са моје стране била је велика, баш као и очекивања. Она су можда била и превелика јер сам можда превише тражио од себе – напетост, узбуђење, емоције, притисак и на крају се нажалост десило то што се десило. Али живот је такав и пружа лекције у тренуцима у којима се човек најмање нада“.

Упркос разочаравајућем исходу, Новак истиче да ће га за Бразил и ОИ везати и нека лепа сећања.

“С ведрије стране, из Рија носим и предивне успомене у виду повезаности с људима који су били на стадиону то вече и уопште са Бразилцима. Јединствено и за мене незаборавно искуство – био сам врло емотиван, то сам и показао, нисам могао да се суздржим јер ми је било јако стало, али и свима је“; вратио се Новак на тренутак на пораз и затим закључио:

“Кажем, начин на који су ме прихватили и прилазили пре и после меча – преко тениса сам доживео људску повезаност која не може често да се доживи када се стално крећеш по великим турнирима где је увек фокус на такмичењу и све је некако хладно“.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар