Ана иде на операцију?!

Српска тенисерка после елиминације у првом колу УС Опена открила да има озбиљан проблем са зглобом десне руке.

Тенис 01.09.2016 | 18:15
Ана иде на операцију?!
Ана Ивановић другу годину заредом завршила је учешће на УС Опену на старту. Она је поражена од Денисе Алертове у два сета - 7:6, 6:1.

Разочарана српска тенисерка изјавила је да је имала проблем са самопоуздањем у том мечу, иако је у припремном периоду одиграла много спаринг дуела баш како би напредовала у том сегменту.

"Мораћу да разговарам са својим тимом. Не знам шта друго да урадим", изјавила је за "Спортски журнал" Ана Ивановић.

Она је истакла да вредно ради, улаже много напора, али резултати изостају. Навела је да је форхенд, који је њено најјаче оружје, затајио ове сезоне, али да је највећа брига сада повреда зглоба десне руке.

"Прво морам да решим ту повреду, да је залечим", навела је Ана, а потом открила да би после тога могло и да дође до промене у њеном стручном штабу на чијем челу је Најџел Сирс.

Српска тенисерка рекла је да није искључено и да направи дужу паузу, јер ће можда морати да проблем санира хируршким путем.

"Проблем са зглобом почео је још током сезоне на трави. После паузе коју сам направила, то се смирило, а болови су се поново јавили уочи турнира у Синсинатију, после Олимпијских игара у Рију. Зглоб се упалио и сада ме баш боли. Морам да се консултујем са лекаром, али је могућа чак и операција. Не могу да спустим руку уз тело", рекла је Ана Ивановић, која тренутно заузима 28. место на WТА листи.

Ана Ивановић је због болова отказала наступ у дублу на УС Опену.

Требало је да игра у пару са Румунком Сораном Кирстеом против првих фавориткиња за титулу, Францускиње Кристине Младеновић и Каролине Гарсије, али је повреда ручног зглоба била јача.

Уместо Ивановић и Кирстее накнадно су у жреб упале тенисерке из Јапана Куруми Нара и Наоми Осака.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Веца

01.09.2016 16:28

Зелимо јој сто брзи опоравак.

ОДГОВОРИТЕ