Опет су јаки: Типса и Делпо чекали више од 1.000 дана!

Српски и аргентински тенисер Јанко Типсаревић и Аргентинац Хуан Мартин дел Потро остварили су прве победе на УС Опену још од 2013. године.

Тенис 01.09.2016 | 15:45
Опет су јаки: Типса и Делпо чекали више од 1.000 дана!
Јанко Типсаревић забележио је веома важну победу на старту УС Опена.

Српски тенисер који је последњих година муку мучио са повредама, био је бољи од Сема Кверија (7:6, 6:7, 6:3, 6:3), чиме је остварио прву победу на неком гренд слем турниру од 2013. године.

Његовим стопама отишао је и Хуан Мартин дел Потро, који је такође у протеклом периоду има доста здравствених пробелма. Аргентинац је савладао земљака Дијега Шварцмана са 6:4, 6:4, 7:6.

Типсаревић и Дел Потро су заједно тренирали на Вимблдону, а више времена провели су причајући о тешкоћама с повредама које су превазишли, него што су ударали лоптицу, наводи АП.

Они су разменили приче о операцијама које су имали, питајући се да ли ће њихове повреде икада бити излечене.

"Ми смо практично прекидали један другога својим утисцима, о тренуцима депресије и туге, јер никако нисмо могли да видимо светло на крају тунела", рекао је Типсаревић.

Српски тенисер је имао две операције на стопалу, док је Дел Потро имао три операције ручног зглоба и размишљао је да се повуче.

"Првих шест или седам месеци паузе нису били лоши. Нисам очекивао толику паузу, мислио сам да ћу пропустити само Аустралијан Опен и да ћу се вратити", рекао је српски репрезентативац.

Играчи када су повређени могу да раде одређене вежбе, али Типсаревић је четири месеца морао да мирује.

"Чак сам играо тенис седећи на столици јер нисам могао да стојим. Не желим сада да се жалим и плачем, сада само причам како је било", рекао је Типсаревић и додао да је у време паузе мрзео тенис и остале спортове, пошто је био љубоморан на спортисте.

"Они су могли да трче и раде шта желе, а ја сам само седео у кући и гледао у телевизор",додао је Типсаревић.

Типсаревић се 2015. године вратио на терен, али је везао седам пораза на турнирима. Сада је 250. на АТП листи, а учешће на УС Опену обезбедио је захваљујући заштићеном ренкингу.

Дел Потро, освајач УС Опена из 2009. године, није играо две и по године на неком гренд слем турниру, све до овогодишњег Вимблдона, где је избацио једног од фаворита Швајцарца Стена Вавринку.

Аргентинац је и после Лондона наставио са добрим играма, освојио је сребрну медаљу на олимпијском турниру у Рио де Жанеиру, а на путу до финала победио је Новака Ђоковића и Рафаела Надала.

"Још осећам умор. Најгори део мог живота је прошао. Добро живим у садашњости и радујем се доброј будућности", рекао је Дел Потро.

Типсаревић ће у другом колу играти против Шпанца Пабла Карена Бусте, а Дел Потро против домаћег такмичара Стива Џонсона.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар