Лига шампиона: Није могло теже за Партизан!

Шампион Србије у ватерполу смештен у јачу групу елитног такмичења. Играће против првака из 2014., 2015. и 2016.!

Остали спортови 31.08.2016 | 13:45
Лига шампиона: Није могло теже за Партизан!
Ватерполо клуб Партизан дочекује нову сезону Лиге шампиона са принудно и драстично подмлађеном (ионако младом) екипом, а тамо га чекају европски "тешкаши".

Црно-бели са Бањице, клуб славне традиције (седам титула шампиона Европе) и суморне садашњице, коју деле и остали српски тимови, играће у Групи Б, а ривали ће му бити шампион Југ, претходни шампион Про Реко и шпанска Барселонета, првак Старог континента за 2014. годину, као и два тима која се пласирају кроз квалификације.

А група: Олимпијакос (Грчка), Солнок (Мађарска), Шпандау 04 (Немачка), Ница (Француска), победник четвртфиналног пара Д, победник четвртфиналног пара Б.

Б група: Југ (Хрватска), Про Реко (Италија), Барселонета (Шпанија), Партизан (Србија), победник четвртфиналног пара А, победник четвртфиналног пара Ц.

Србија би кроз квалификације могла да добије и другог представника - Црвену звезду, шампиона Европе из 2013. године.

Црвено-бели, вицепрваци Србије, бориће се за пласман од друге рунде (14-16. октобар), када ће играти у једној од четири групе са по четири клуба, из којих ће првопласирани и другопласирани бити жребом укрштени у четири пара четвртфиналне фазе.

"Победници четвртфинала (26. октобар, 9. новембар) играче Лигу шампиона, а поражени иде у Куп Европе", објашњено је на сајту Партизана, уз информацију да ће се, уз Звезду, у другом колу у квалификације укључити и Приморје (Хрватска), Дуизбург (Немачка), Вуљагмени (Грчка), Марсељ (Француска), Егер (Мађарска), Бреша (Италија) и Сабадељ (Шпанија).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар