Руни: Повлачим се после Мундијала у Русији!

Капитен репрезентације Енглеске Вејн Руни рекао је да ће се повући из државног тима после Светског првенства 2018. године у Русији.

Фудбал 31.08.2016 | 08:30
Руни: Повлачим се после Мундијала у Русији!
Нападач Манчестер јунајтеда, који је по доласку новог селектора Сема Алардајса поново изабран за капитена Енглеске, верује да ће после великог такмичења бити прави тренутак да оконча репрезентативну каријеру.

"Мислим да ће бити прави тренутак да се повучем из репрезентације после Мундијала у Русији. Дебитовао сам са 17 година за репрезентацију, а после Русије имаћу 32 године, дакле 15 година сам наступао за репрезентацију. Мислим да је време да завршимо", казао је Руни.

"Наравно, одлука је и на Сему, али ако и моја репрезентативна каријера буде завршена, то ће се догодити после успона и падова, и то ћу учинити као изузетно поносан човек", додао је он.

Руни је до сада за репрезентацију Енглеске одиграо 115 утакмица и постигао 53 гола.

Нови селектор енглеске фудбалске репрезентације Сем Олардајс одлучио је да не мења капитена - Вејн Руни ће и даље око руке носити траку и бити лидер.

Али, само кроз овај квалификациони циклус и евентуално на Светском првенству у Русији 2018. године.

У квалификацијама за Мундијал у Русији, Енглеска је у Групи Ф са: Словачком, Шкотском, Словенијом, Литванијом и Малтом.

Од титуле првака света 1966. године, Енглеска није направила неки значајнији успех на великим турнирима.

Истина, била је трећа на Европском првенству у Италији 1968. године, а на ЕП 1996. године (када је била домаћин) дошла је до полуфинала. На Светском првенству у Италији 1990. године Енглеска је била четврта.

Од тада до данас максимални домет Енглеза било је четвртфинале европског или светског првенства.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар