"Орлићи враћају побједнички менталитет А тиму"!

Српски фудбалер Марко Грујић рекао је да верује да ће златни ’Орлићи’ са Новог Зеланда донети право освежење и победнички менталтет А тиму.

Фудбал 31.08.2016 | 11:30
"Орлићи враћају побједнички менталитет А тиму"!
Грујић је поручио да не сме да се пропусти велика шанса и обезбеди пласман на Светско првенство у Русији.

Србија нови квалификациони циклус креће утакмицом против Републике Ирске у Београду 5. сепмтембра.

"Свима нама је најбитније да кренемо са победом и три бода. Играмо код куће против добре репрезентације, која има много играча из Премијер лиге и изузетно су физички јаки, као и свака екипа са Острва. Ипак, мислим да смо квалитетнији, све је на нашој страни и очекујем да упишемо тријумф", рекао је Грујић Тањугу.

Везиста Ливерпула очекује да ће трибине стадиона ’Рајко Митић’ бити добро попуњене.

"Волео бих да трибине буду испуњене, да се види да постоји поверење у репрезентацију. Већ се видео велики напредак на последње три утакмице, људи су полако почели позитивно да гледају на А тим. Група није много тешка, имамо реалне шансе да се пласирамо и ту шансу не смемо да испустимо".

Грујић сматра да је ће златна генерација омладинаца, из које су сада у најјачој селекцији Немања Максимовић, Андрија Живковић, Предраг Рајковић и он, донети квалитет више.

"И старији играчи имају победнички менталитет у себи, а ми из омладинске селекције ћемо само додати још већу дозу и енергију. Само да поправимо атмосферу са победама и кренућемо да ’газимо’. Лично, прво идем са младом репрезентацијом у Италију, па се враћам у А тим. Увек сам на располагању дресу са државним грбом".

Грујић је додао да је презадвољан адаптацијом у Ливерпулу, иако је имао пехове са повредама.

"Све је супер, одрадио сам припреме стварно добро, али имао сам два пеха. Повреда главе ме одвојила од терена, али се враћам и мислим да сам у добром физичком стању. Дуго нисам одиграо целу утакмицу, не знам какав сам са снагом, али видећу то против Италије у Виченци".

Према његовим речима није се ни надао сјајном почетку у клубу са ’Енфилда’, а посебно је апострофирао гол у победи над Барселоном (4:0) на ’Вемблију’ пред 98.000 гледалаца.

"Нисам очекивао да ћу у прве две утакмице дати два гола, а потом и против Барселоне. У Енглеској ме сви питају око прослављања голова, слично као Џерардовим, а мене само воде емоције и не размишљам о том тренутку. Меч против Барселоне је као из снова, друга посета икада на ’Вемблију’ пред 98.000 људи", поручио је бивши везиста Црвене звезде.

Он је истакао да верује да може још боље партије да пружа и да ускоро очекује да добије шансу од првог минута у дресу Ливерпула.

"И поред свих утакмица и голова знам да могу још више, најпре на физичком плану. Доста се брже игра у Премијер лиги, посебно на средини терена и нема времена за размишљање, секунд или два могу да те доведу у проблем. Доста времена проводим у теретани".

Грујић је рекао да је са великом пажњом пратио дојучерашње саиграче из Црвене звезде, казавши да је очекивао боље резултате у Европи.

"Очекивали смо више, доста играча је доведено, променила се екипа. Можда нови странци нису оправдали поверење као што је то био случај са Ибањезом, Доналдом и Вијеиром, али видим да им добро иде у шампионату и све победјују. Није мала ствар победити у Новом Пазару 4:1. Мислим да ће ова екипа без проблема одбранити титулу, али остаје жал за Европом, посебно на полувремену против Лудогореца у реваншу", закључио је Грујић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар