Туга у Зворнику: Пет мртвих за 20 дана!

У релативно мирном граду Зворнику у протеклих мјесец дана чак пет особа је изгубило живот, од којих је двоје убијено на бруталан начин.

Република Српска 30.08.2016 | 22:55
Туга у Зворнику: Пет мртвих за 20 дана!
Зворничани кажу да нису имали тежих мјесец дана обиљежених трагедијама.

Први несрећени догађај био је 29. јула, када је Миле Стевановић (40) страдао од удара грома. Након што је муња погодила Милета, његова супруга и њена сестра су повријеђене од механичког удара. Несрећа се десила у насељу Шћемлија, где су сакупљали шљиве, када су се због кише склонили испод дрвета.

Првог дана августа из снајперске пушке на свом балкону једним хицем убијен је Чедо Ђокић (60), а полиција још није нашла убицу. Након убиства нађен је запаљен аутомобил за који се сумња да је коришћен у убиству. Због овога случаја ухапшено је неколико особа, али су пуштени због недостатка доказа.



После овог бруталног убиства, 7. августа је током скокова са моста Краља И Александра Карађорђевића, у оквиру манифестације „Зворничко љето”, погинуо словеначки скакач Андреј Беуц. Након неколико дана потраге у Козлуку, 15 километара низводно од Зворника, нађено је његово тијело. Обдукција је показала да је узрок смрти лом вратних пршљенова.



Дан након Беуцовог нестанка у саобраћајној несрећи на Брањеву је погинуо Зоран Филиповић (20). Према полицијском извештају, он је након слијетања са пута изгорио у аутомобилу. Да несрећа буде већа Зоранов брат, Предраг 2014. године је такође погинуо у саобраћајној несрећи, као бициклиста.



Посљедњи и свакако најмонструознији догађај је убиство 20-омесечног дјечака Лазара Ребића, за које се сумњичи невјенчана супруга његовог ујака, Фатима Дурак. Како је обдукција показала, дјечак је убијен након насилних повреда главе. Његов нестанак је 18. августа пријавио отац.



Дуракова га је у кобној ноћи, када је дјечак страдао, умотала у одјело и већу пластичну кесу и закопала поред старе напуштене куће, прекривши га са камењем и мало земље.

Дугогодишњи зворнички новинар Драго Гајић каже да се овакав трагичан след догађаја у Зворнику за кратко вријеме не памти.



"Било је случајева да млади људи изгубе живот, било је и убистава, утапања у Дрини, али оволико црне хронике у једном мјесецу се никада није догодило. Осим тога, не зна се који је догађај трагичнији и сви су сигурно оставили трајне ожиљке у сећањима наших суграђана", рекао је Гајић.

И поплаве донијеле несрећу

Осим несрећних догађаја који су погодили грађане Зворника, у другој половини мјесеца након обилних падавина излила се река Златица у насељу Српска Варош.

Нико од становника није био животно угрожен, а причињена је мања материјална штета у десетак поплављених кућа.

(Блиц.рс)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Дз-Голуб

30.08.2016 12:43

Од када смо добили статус Града све наопако кренуло.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зр

31.08.2016 08:40

Која је странка на власти шта друго и очекивати, баксузи...

Name

поаро

31.08.2016 10:04

Хоцес да казес да је странка послала оног несретника да скаце са моста,да је странка рекла оном да вози брзо,да је странка наруцила убиство оног цовјека,појма ти немас..... ти си само огорцен али је проблем сто незнас на кога си огорцен....

Name

Зр

31.08.2016 21:23

Поаро црна нам је срећа са вама.

Name

дали

30.08.2016 12:48

Бог све види и казњава? Мозда је Зворник несто згријесио па му се овако рузне ствари десавају? Покој дуси свим мртвима а повредјеним и болесним успјесан опоравак

ОДГОВОРИТЕ
Name

@дали

30.08.2016 13:02

Као прво, ниси бас писмен да би толико мудровао на ову јако теску тему... Као друго, сврха Бога није само да казњава, а људских судбина има свакаквих, тако да ми нисмо нико да судимо о томе и да се стављамо у тумаце Бозијих дела... Стога, хајде мало ако нема ста да се паметно написе да се дзабе не куцка по тастатури, унапред зајваљујем...

Name

корни

30.08.2016 14:06

Људи засто зивите јос у средњем вијеку мени није јасно.Какав бог, какви бакраци.Највеца лаз икад исприцана,која вас дрзи у не знању и страху и прави од вас овце.Ајмо људи мало здравог разума и бице нам боље!

Name

@@дали

30.08.2016 13:52

Као прво, писмен сам и то добро. Као друго, поновицу само ријеци Патријарха Павла, а ти се мало замисли. Ријецу су: Мора да смо несто Богу добро скривили, кад нас овако казњава. Крај цитата. ЛП

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зворник

30.08.2016 14:10

А ста смо то њему скривили па нас казњава.Засто не казни нпр Швеђане који су 95% атеисти.Како они зиве а како ми.Одрасти вец једном цовјеце...

Name

Будимо писмени

30.08.2016 14:14

Ок, скривајмо се иза патријарха Павла. А како ми осјећамо бога? Као љубав или егзекутора? На томе почива истинско вјеровање. Када се каже да бог кажњава, мора се знати шта се под тим мисли, а не слијед несрећних догађаја или животних ситуација.

Name

мами

31.08.2016 10:09

Бог се ваљда не дозивљава да даје људима по заслугама, него по милости!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милy

31.08.2016 19:12

Зворницани моји,ста се то десава код вас?

ОДГОВОРИТЕ