Бразил: Сузавац на присталице предсједнице

Полиција у Сао Паулу је у понедјељак испалила сузавац на демонстранте који су изашли на улицу да би изразили подршку суспендованој предсједници Бразила Дилми Русеф.

Свијет 30.08.2016 | 10:10
Бразил: Сузавац на присталице предсједнице
Присталице Русефове, којој пријети трајно уклањање са мјеста предсједнице државе, окупили су се на главној авенији у Сао Паулу са транспарентима против Мишела Темера, потпредсједника Бразила који обавља функцију шефа државе откад је Русефова суспендована у мају до коначне одлуке о томе да ли ће бити опозвана, пренијела је агенција АП.

Демонстранти су подигли барикаде испред кордона интервентне полиције, у виду запаљених предмета. Протести у знак подршке Русефовој су организовани у још неколико бразилских градова, укључујући престоницу Бразилију, гдје Сенат већ четврти дан засједа о њеној смјени.



Русеф је у Сенату, који одлучује о њеној политичкој судбини, демантовала да је починила кривично дјело због којег би требало да буде смијењена, јављају агенције. Русефова (68) је покретање процедуре њеног смењивања поново назвала "пучем који су организовали њени политички непријатељи".

Бразилски Сенат је у мају суспендовао Русефову, прву жену предсједника Бразила, због незаконитих књиговодствених радњи као и малверзација са буџетом.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар