Дај 4.600.000 рубаља и носи Путинову награду!

Олимпијски “бмв x6” на добош! Руским олимпијцима није до скупих поклона. Освајачи медаља у Рио де Жанеиру већ жељни распродаје аутомобила, тркачких коња, али и станова којим их је даровао Кремљ.

Остали спортови 30.08.2016 | 13:45
Дај 4.600.000 рубаља и носи Путинову награду!
Због пркоса, а зарад поноса руски председник Владимир Путин крунисао је поприлично скупим поклонима националне хероје који су се овенчали славом и олиммпијским медаљама у Рио де Жанеиру. Даровани су скупи аутомобиле, ал и позамашне суме новца којих неки од јунака руске олимпијске прице желе што пре да се отарасе. Једноставно, људи не желе кола, они хоће паре…

Ништа то не би било чудно да је по среди чисто дискреционо право спортиста на располагање новостеченом имовином, али и државе која их дарује да се овога пута неке од награда нису брзопотезно завршиле у огласима. Наиме, није прошао ни цео дан од када је Дмитриј Медведев уручио спортистима кључеве луксузних БМВ–ових модела “x6”, а један од њих се већ видно избрендиран појавио у огласима. Наравно, оглас је брзо повучен са интернет, а ко га је дао још увек се само нагађа.

У огласу је стајало да за “бмв x6” власник тражи 4,6 милиона рубаља, што износи 72.000, а у медијима се наводи да је величина возила разлог за брзо утапање славом стеченог теренца.

“Нико се није сетио да такви аутомобиле буду ослобођени пореза на луксуз, да њихово коришћење није јефтино, и да ми спортисти једноставно не можемо то да одржавамо и поседујемо. И ја бих свој аутомобиле продао из истог разлога. Па нису сви спортисти плаћени као фудбалери, тенисери, или хокејаши”, изјадао се на свом Твитер налогу уметнички клизачМаксим Транков, који је 2014. зарадио Мерцедесов теренац бравурама у леденој дворани.

Поред овога објављено је да је фундус БМВ–ових возила за ову потребу купио Олимпијски фонд за подршку у кога новац улажу највећи руски привредници на добротворној бази. Уз то Федерација је обезбедила и нешто пара за сваког спортисту, што није спречило локалне, односно регионалне власти да појединце дарују и становима.

Закључак се намеће сам од себе. Ако је добро бити спортиста, онда је свакако још боље бити олимпијски, односно руски представник на ОИ. Може ту од спорта да се на основу поноса и лепо профитира.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар