Страшно! Хакан Шукур избрисан из историје турског фудбала!

Фудбалски савез Турске и Галатасарај, под притиском Ердоганове власти, морали су да избришу најбољег стрелца у историји фудбала те земље из свих званичних докумената. Нико није дао 228 голова за Галату!

Фудбал 29.08.2016 | 11:30
Страшно! Хакан Шукур избрисан из историје турског фудбала!
Фудбалски савез Турске избрисао је све што има икакве везе са једним од најбољих фудбалера којег је та земља имала – Хаканом Шукуром!

ТФФ уклонио је све документе и материјале који су у вези с бившим фудбалским репрезентативцем ове државе Шукуром, за којим је након покушаја државног удара у држави расписана потерница и издат налог за хапшење, преносе агенције, а наводи "Ал Џазира Балканс".

"Како сазнаје новинар од званичника ТФФ-а, уклоњене су све фотографије Сукура у комплексу националних репрезентација 'Хасан Доган' у Истанбулу. Такође, у музеју, где су изложене фотографије свих репрезентативаца турског националног тима, више се не налази фотографија Шукура", пише у тексту.

Притиску из врха власти морао је да се повинује и Галатасарај, који је покренуо поступак за избацивање своје легенде из клуба. Шукур је одиграо 392 утакмице за Галату и дао 228 голова, што га чини вероватно најважнијим фудбалером у историји најпопуларнијег турског клуба.

И то није све.

Име Шукура уклоњено је и са плочника у турском граду Едирнеу, наводи агенција Анадолија.

"Град Едирне, који се налази на западу Турске, 2012. године покренуо је пројекат којим је одређен плочник у центру града гдје се пишу имена најбољих играча четири велика турска клуба - Фенербахче, Галатасарај, Бешикташ и Трабзонспор. На плочнику се налазило и име Шукура, али је одлуком Града Едирне, у среду уклоњено", пише "Ал Џазира Балканс" и додаје:

"У оквиру истраге против организације ФЕТО, за коју се сматра како је одговорна за покушај државног удара у Турској 15. јула, ухапшен је Шукуров отац Селмет Шукур. Раније је објављено како су турске власти издале налог за хапшење Шукура због веза с Фетхулахом Гуленом, који се терети да је организатор покушаја прошломесечног пуча".

Турске власти, предвођене премијером Реџепом Ердоганом, у налогу за хапшење бившег фудбалера навеле су да се терети за "чланство у оружаној терористичкој организацији".

Суд је наредио из заплену све имовине оца и сина.

Шукур, који је наводно напустио Турску прошле године, играо је за неколико европских клубова и био је најбољи стрелац турске репрезентације у међународним такмичењима.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар