Вентурина Италија: "Пензионери" и Донарума!

Нови селектор Италије Ђампјеро Вентура саопштио први списак након што је наследио Антонија Контеа на клупи "азура".

Фудбал 28.08.2016 | 16:15
Вентурина Италија: "Пензионери" и Донарума!
"Азури" су на новом почетку.

Након пораза у четвртфиналу Европског првенства у Француској, када су Немци били бољи од њих након једанаестераца, време је да се јавности представи и нови селектор Италије Ђампјеро Вентура који је наследио досадашњег "шефа" Антонија Контеа.

Овај 68-годишњак, који је претходних пет година радио са Торином, изабрао је 26 фудбалера за пријатељски меч са Француском (1. септембар, у Барију) и такмичарски у оквиру квалификација за Светско првенство 2018. године са Израелом (5. септембар, у Хаифи).

Већ након елиминације од Немачке могло се чути од најискуснијих играча Италије, а било их је много са таквим епитетом, да ће многи од њих завршити репрезентативну каријеру.

Први је "повукао" Андреа Барзаљи, који је био неутешан након пораза, а сличног мишљења био је и Де Роси.

Међутим, обојица су на новом списку Вентуре, па је овај стручњак изгледа успео да их убеди да се предомисле, а осим њих поверење је указао и Грацијану Пелеу, иако је овај одлучио да оде у Кину.

Да не мисли само на "старе снаге" показује и позив талентованом голману Милана Ђанлуиђију Донаруми који је тако постао најмлађи у сениорској репрезентацији "азура" још од 1911. године, а рекорд му је "измакао" за три месеца - он тренутно има 17 година и шест месеци.

Такође ту су и талентовани штопери Данијеле Ругани (Јувентус) и Алесандро Ромањоли (Милан) који тако неће играти против наше младе репрезентације у Вићенци већ 2. септембра у оквиру квалификација за Европско првенство.

Голмани: Буфон (Јувентус), Донарума (Милан), Маркети (Лацио).

Одбрана: Антонели, Де Шиљо, Ромањоли (Милан), Астори (Фиорентина), Огбона (Вест Хем), Бонући, Барзаљи, Кјелини, Ругани (Јувентус)

Средина: Бернардески (Фиорентина), Бонавентура, Монтоливо (Милан), Кандрева (Интер), Пароло (Лацио), Де Роси, Флоренци (Рома), Верати (ПСЖ).

Напад: Белоти (Торино), Едер (Интер), Габијадини (Наполи), Имобиле (Лацио), Паволети (Ђенова) и Пеле (Шандонг).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар