Мурињо узвратио Бајерну: Што не водите Бастијана?!

Португалац одговорио Баварцима, који су га отворено критиковали. Осврнуо се и на недавну Швајнштајгерову поруку.

Фудбал 28.08.2016 | 14:30
Мурињо узвратио Бајерну: Што не водите Бастијана?!
Бастијан Швајнштајгер, скрајнути везиста Манчестер јунајтеда, отворено је ове недеље поручио да ће у Европи наступати за "ђаволе" или ни за кога. Ипак, ни та решеност да се бори за своје место на Олд Трафорду неће му поправити ситуацију.

Менаџер "ђавола" Жозе Мурињо једноставно је прецртао Швајнштајгера и статус легенде немачког фудбала ни у ком случају неће бити промењен.

Упитан да ли ће чувеном везисти ипак пружити шансу, Португалац је одговорио:

"Не кажем да је немогуће, само кажем да је јако тешко, јер смо већ донели одлуке и имамо Пола Погбу, Андера Ереру, Моргана Шнидерлина, Маруана Фелаинија и Мајкла Керика. Имамо петорицу играча који 'покривају' две позиције, па је веома тешко да ту буде прилике за још једног".

Упитан да ли су до њега дошле критике Бајерна, који веома замера Мурињу начин на који третира тамошњу легенду, Португалац је рекао да га то не дотиче.

Уз то је и пецнуо Баварце.

"Када сам прочитао неке изјаве људи из Бајерна, помислиио сам да ће потрчати у Манчестер да га врате. Али не, то се није догодило", рекао је иронично Мурињо, па подвукао:

"Заиста сам изненађен што Карл Хајнц Румениге није дошао да врати Швајнштајгера у Минхен".

На питање шта би немачки фудбалер, освајач Светског првенства, требало да уради у овој ситуацији, Мурињо је рекао да не може да говори у његово име.

"Не могу да одговарам уместо њега. У питању су његов живот и његова каријера. Уговором је везан за Манчестер јунајтед. Има право да донесе одлуку коју је донео и да остане. То није проблем за нас. Фудбал се састоји од доношења одлука. Ја их доносим целог живота. Не само ја, већ сви, али неки играчи једноставно реагују другачије"

"Искрено, Бастијан не говори много. Објавио је ту своју последњу поруку и потпуно је слободан да је објективно и изнесе, као што је и урадио", ставио је тачку Мурињо. 

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар