ФРА: Дижон зауставио Лион, Лаказет не може сâм!

Екипа Олимпика из Лиона претрпела је први пораз у новој сезони Лиге 1, пошто је поражена у оквиру трећег кола на гостовању Дижону – 4:2.

Фудбал 28.08.2016 | 13:15
ФРА: Дижон зауставио Лион, Лаказет не може сâм!
Лион је после првог неуспеха пао са чела табеле на четврто место са шест бодова, док је домаћин уписао први тријумф и побегао са самог дна.

Гости су повели преко Толиса у 20. минуту, али је само четири минута касније Самаритано изједначио из пенала.

Међутим, предност свом тиму поново доноси Александер Лаказет у 37. минуту, својим већ шестим голом у сезони, а коначан резултат првог дела игре поставља Таварес у првом минуту надокнаде.

Ипак, било је то све од 'Лавова' јер је домаћин апсолуно доминирао у наставку, што је и крунисао са два гола у финишу сусрета. Најпре је Бахамбула погодио за преокрет у 73. минуту, да би коначан резултат поставио Лес Мелу у 88.

Пораз Лиона искористио је Генган и тријумфом над Нансијем у гостима 2:0 преузео прво место, а другу победу забележио је и Каен – савладавши Бастију код куће истим резултатом.

Ница и Лил ремизирали су 1:1, идентичан резултат био је и на сусрету Монпељеа и Рена, док је Мец победио Анжер као домаћин – 2:0.

На отварању кола, Олимпик из Марсеја стигао је до прва три бода, победом над Лоријаном на Велодрому 2:0, док тачку на трећу рунду стављају Бордо и Нант, Сент Етјен и Тулуз, односно Монако и Пари Сен Жермен у недељу.

Лига 1 – треће коло:

Дижон – Олимпик Лион 4:2
Нанси – Генган 0:2
Монпеље – Рен 1:1
Ница – Лил 1:1
Каен – Бастија 2:0
Мец – Анжер 2:0

недеља:
15.00 Бордо – Нант
17.00 Сент Етјен – Тулуз
20.45 Монако – Пари Сен Жермен

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар