Ахметовић: Вучић је напао сам себе

Посланик у Представничком дому Парламента БиХ Садик Ахметовић изјавио је да је изјава министра спољних послова Србије Ивице Дачића о томе како иза напада на Александра Вучића у Поточарима прошле године стоје бошњачки политичари, апсолутно непримерена и да не доприноси стабилизацији односа у региону.

Босна и Херцеговина 27.08.2016 | 21:44
Ахметовић: Вучић је напао сам себе
"Изјава Ивице Дачића је непримерена и базирана основи "рекла-казала". Александар Вучић је у Поточарима напао "сам себе", јер маса је реаговала и то нико није могао контролисати, и то због ранијих Вучићевих изјава о резолуцији УН-а о Сребреници, хапшењу Насера Орића у Швајцарској и још много тога", истакао је за Клиx.ба Ахметовић. 

Казао је да је свима у БиХ, а пре свега политичарима и Тужилаштву БиХ било стало да се открије ако иза напада на Вучића стоје појединци.

"Ништа не указује да је неко организовао тај напад. Сигуран сам у то, јер сам био и близу самог тог догађаја. Маса је реаговала вероватно гневна на Вучићеве изјаве непосредно пре обиљежавања геноцида у Сребреници прошле године. Десио се неконтролисан и стихијски одговор масе, али сигуран сам да није било никакве намере да се угрози живот премијера Србије", нагласио је Ахметовић. 

Додао је како је сигурно Тужилаштво БиХ имало сарадњу са МУП-ом Републике Српске, и да су полицијске агенције професионално одрадиле и свој дио посла.

"Порука Ивице Дачића не треба никоме, па ни Србији, јер да је постојала нека индивидуална одговорност то би се открило. Свако себе треба погледати у огледало и видети колико је крив па да изазове такву реакцију масе. И раније смо имали доласке србијанских политичара из Србије у Поточаре, па није било такве бурне реакције грађана. Ја не прихватам и не одобравам такву реакцију грађана према Вучићу, али то је био чисти револт људи на раније изјаве србијанског премијера", закључио је Ахметовић.

Подсећамо, након информације да је Тужилаштво БиХ обуставило истрагу против Алмира Мердића, једног од осумњичених за напад на Александра Вучића у Поточарима, огласио се и Ивица Дачић, казавши како иза напада на премијера Србије стоје бошњачки политичари. 

Извор: Клиx.ба
Фото: АП

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

БИХ

27.08.2016 19:51

Бас Тако!!!Изгледа да вицеви о БОСАНЦИМА и нису бас тако Смешни!!!Јаоооо људи какве глупости и срамоте,са стране БИХ Политичара и (ЗАКОНА)!!!Само да те глава заболи!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

27.08.2016 20:35

Како то да нису окривили Додика

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

27.08.2016 20:47

Како год, ко год од њих био у праву, а није ни један, обичним људима је с њима свима, сваки дан све горе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

И после Бабе бабо

27.08.2016 21:01

Господине Ахметовицу боље да нисте ниста рекли.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

27.08.2016 22:35

"РЕВОЛТ ГРАДјАНА", е Ахметовићу, овако неће проћи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АХМЕТУ ЈАСТРЕБУ

28.08.2016 07:47

ПА ПО ТВОМ ВЕЦ СТЕ ЗНАЛИ СТА ЦЕ БИТИ, СТО СТЕ ГА ЗВАЛИ И ГАРАНТОВАЛИ ДА ЦЕ БИТИ СВЕ УРЕДУ. ТО ЈЕ ДОКАЗ ДА СТЕ СВЕ ОРГАНИЗОВАЛИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ АХМЕТУ ЈАСТРЕБУ

28.08.2016 10:52

Ствар је јасна као дан, народ га није ту зелио због његове реторике а и ратне прослости. Осим тога логицно је да неко ко не признаје геноцид ту није добродосао. Изгледа да је неко одозго изнудио од босњацких политицара цак и од мајки да га позову како би Србија могла да доказује код свјетских моцника да ради на помирењу у регији. Десило се оно сто се деси кад се игнорисе воља народа.

Name

ИОЛПА

28.08.2016 07:56

ПА ХАПСИТЕ АХМЕТОВИЦА ОНДА ОН СТВАРА НЕМИРЕ ОН ЈЕ ВУЦИЦА НАПАО

ОДГОВОРИТЕ
Name

ППДДЕУ

29.08.2016 10:56

ЗНА ДОБРО АХМЕТОВИЋ ДА СУ СЕ СРЕБРЕНИЧАНИ САМИ ПОУБИЈАЛИ ИЛИ ИЗМЕЂУ СЕБЕ, ПА КО БИВА И САМ СЕ ВУЧИЋ НАПАО. СРЕБРЕНИЦА ЈЕ БиХ ГРОБНИЦА. ТУ ЈЕ БиХ САХРАЊЕНА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лија

30.08.2016 08:49

Исто као што је она малољетница покушала сама себе силовати.

ОДГОВОРИТЕ