Улцињ: Хапшења због изазивања пожара

На брду Бијела Гора у Улцињу букнуо је велики пожар који је угрозио више кућа. Ватрена стихија прогутала две куће. Ситуација потпуно хаотична, кажу надлежни.

Регион 27.08.2016 | 21:15
Улцињ: Хапшења због изазивања пожара
Улцињска полиција привела је троје осумњичених за изазивање пожара.

Пожар на Бијелој Гори гасе удружено ватрогасне јединице из Улциња, Бара, Петровца и Будве, као и из ваздуха "дромадери" и хеликоптери, али још увек није под контролом.

У помоћ је прискочило и више грађана али се пожар и даље шири. Начелник улцињске Службе заштите и спашавања Фљамур Селовић рекао је да је ситуација на терену потпуно хаотична, и да је ватрена стихија већ прогутала два помоћна дрвена објекта.

Председник Општине Улцињ Назиф Цунгу изјавио је за РТЦГ да је ситуација под контролом и да нема места паници. Он је додао да се мало закаснило са употребом "дромадера" и хеликоптера у гашењу пожара али да су ватрогасци из Улциња, Бара, Будве и Подгорице успели да спрече ширење ватре према 55 стамбених кућа.

У току ноћи се очекује да ветар промени правац ка североистоку што би могло изазвати ширење пожара у правцу Валданоста.

Селовић је, међутим, рекао да се не може рећи да је пожар под контролом.

"Пожар се шири према центру града. Не може се рећи да је под контролом нарочито због јаког ветра. Уз много среће смо успели да спасимо педесетак стамбених објеката тако да је ватра прогутала само две дрвене кућице", рекао је Селовић и навео да је пожар букнуо у 12.30.

Извор: Мондо.ме

Коментари / 0

Оставите коментар