Потврђено: Лијанко никад више "Орлић"!

Бразилац српског порекла играће већ од септембра искључиво за репрезентацију државе у којој је рођен.

Фудбал 27.08.2016 | 15:15
Потврђено: Лијанко никад више "Орлић"!
После априлске епизоде у дресу омладинске селекције Србије, Лијанко Војиновић више никад неће играти за наш национални тим.

На захтев Фудбалског савеза Бразила, ФСС је 'ослободио' младог штопера и омогућио му да наступа за државу у којој је рођен, пренели су тамошњи медији, уз потврду да је неопходна документација из наше "Кућа фудбала" стигла у његову земљу.

Подсетимо, да је Војновић већ једном наговестио дефинитиван раскид са Србијом, поруком после дебија "Бразиле, враћам ти се". Ту одлуку сада је очигледно и неповратно преломио, иако је у међувремену било објашењења да он и даље остаје доступан "орловима".

Пуног имена Лијанко Еванђелиста Силвеира Невес Војновић, млади дефанзивац Сао Паула рођен је у Бразилу а веома брзо могао би да конкурише за место у репрезентацији Бразила која ће наступити 2017. у Еквадору, на првенству Јужне Америке за играче млађе од 20 година.

За ту селекцију могао би да дебитује већ 1. и 4. септембра, у пријатељским утакмицама против Енглеске.

Право да игра за Србију имао је због националности свог деде Јована Војновића, који је емигрирао из Југославије у Бразил за време Другог светског рата.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар