Атаман: Никад нисам имао буџет као Обрадовић

Турски тренер Ергин Атаман сматра да је Жељко Обрадовић најбољи европски тренер, али да је томе допринело и што углавном има велики буџет.

Кошарка 27.08.2016 | 08:15
Атаман: Никад нисам имао буџет као Обрадовић
Атаман предводи истанбулски Галатасарај, који ће у предстојећој сезони бити један од главних конкурената великом градском ривала Фенербахчеу, који води Обрадовић, како у Турској, тако и у Евролиги.

"Обрадовић је најуспешнији европски тренер. Поносан сам што ме пореде с њим. Не са Душаном Ивковићем или неким другим тренером, него увек са Обрадовићем. Међутим, ја никад нисам имао тим или буџет као он. Изгледа као да Обрадовић доминира такмичењем, али мислим да је он на 60%, а ја на 40%. То ме мотивише", рекао јеАтаман.

Осим њих двојице, у Турској ће наредне сезоне у центру пажње бити и други тренери, Дејвид Блат предводи Дарушафаку, Анадолу Ефес је преузео Велимир Перасовић, док је на челу Бешикташа Уфук Сариџа.

"Ове сезоне тренери ће бити конкурентни као и играчи. Наравно, у центру пажње су Галатасарај и Фенербахче, па ће се наставити и мој дуел са Обрадовићем. Најважније је да све прође у фер правилима", закључио је Атаман.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар