Ангела Меркел избјегла атентат у Чешкој?

Чешка полиција ухапсила је наоружаног мушкарца који је покушао да се "убаци" у аутомобилску пратњу Ангеле Меркел током њене посете Прагу. Британски "Мирор" пише да је могуће да је немачка канцеларка избегла атентат.

Свијет 26.08.2016 | 20:53
Ангела Меркел избјегла атентат у Чешкој?
Полиција је зауставила наоружаног мушкарца који је возио "мерцедес".

Локални медији наводе да су у његовом аутомобилу пронађени палица, сузавац, цементни блокови и лисице.

На порталу Блеск објављен је и видео-снимак на ком се види како неколико полицајаца разговара са средњовечним мушкарцем.

Портпарол полиције Јозеф Бокан је рекао да је мушкарац осумњичен за "кривично дело у покушају, односно покушај насиља против званичника".

"Захваљући професионалној акцији полицајаца, живот Ангеле Меркел није био угрожен", рекао је портпарол.

Чешка полиција пустила је на слободу одмах након саслушања 45-годишњег Чеха који је покушао да се угура међу полицијска возила у пратњи немачке канцеларке Ангеле Меркел.

Вест о Чеху који је на путу колоне Ангеле Меркел с аеродрома у седиште чешке владе покушао да се угура међу полицијска возила, не међу возила са званичницима, британски таблолиди надували су чак сензационалистички у малтене покушај атентата.

"Против мушкарца се води истрага али је на слободи. Безбедност канцеларке није уопште угрозио. Не можемо за сада недвосмислено да кажемо да ли је то био прекршај, да није послушао позив службеног лица или може да се ради чак о кривичном делу напада на службено лице. Не умем да одговорим да ли је у питању детињарија или је имао неки циљ", казао је портпарол прашке полиције Томаш Хулан.

Током јучерашње посете Ангеле Меркел Прагу полиција је предузела веће мере безбедности него када је немачка канцеларка раније долазила у Праг и шетала међу Пражанима и туристима Карловим мостом, због протеста противника немачке политике прихватања избеглица.

Обезеђење је организовало и лажну колону како се не би знало у којој је заиста канцеларка.

(Тањуг/Бета)

Коментари / 0

Оставите коментар