Мостар: Зољом на полицијску камеру

Надзорна полицијска камера у Мостару нашла се на мети непознатог нападача или више њих.

Босна и Херцеговина 26.08.2016 | 09:35
Мостар: Зољом на полицијску камеру
Наиме, мостарска плиција трага за особом која је, вјероватно с макадамског проширења поред магистралног пута Мостар – Сарајево у насељу Залик, пуцала у радар и то ни мање ни више него из ракетног бацача - зоље.

Овом приликом је погођено подножје стуба електричне расвјете на којему је радар стациониран.

“Остала је рупа у стубу, а права је срећа да ракета није завршила у смјеру оближње Инине бензинске пумпе или погодила возило у пролазу”, кажу становници из сјеверног излаза из градске зоне истичући да, иако су требале бити значајна карика у подизању безбједности на већи ниво, ни полицијске надзорне камере нису сигурне.

Подсјећају да су лани у готово исто вријеме, такође усред ноћи, када је полиција и евидентирала престанак сигнала, управо ова камера и одашиљач изрешетани с пет хитаца, као и она на излазу с магистралног пута према Фортици и насељу Пасјак, гдје је било девет рупа од метака.



И остале камере су се налазиле на мети вандала који су, осим оружја, користили црни спреј, а све ваљда како би неометано могли дивљати својим возилима.

Подсјећамо, из МУП-а ХНК-а раније је саопштено како је у плану постављање више од 76 камера на 52 позиције, а у тестној фази пројекта “Систем видеонадзора за град Мостар” постављено је њих десетак, и то на Текији, Шпанском тргу, Шемовцу, М-17, Балиновцу…

Уз камере су постављени и читачи регистрацијских ознака, такође обезбјеђени кроз донације.

Како су рекли из МУП-а, укупна вриједност планираног пројекта износи више од пола милиона марака, а донација иде по вољи људи.

Извор: Н1
Фото: Вецерњи.ба

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Хахаха

26.08.2016 07:39

Несто би ми било драже да су паук гадјали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алеx Јонес

26.08.2016 09:52

Људи пистољем ме могу погодити бандеру, а брат зољом! Свака цаст!

ОДГОВОРИТЕ
Name

омерта

26.08.2016 10:41

Тооо пајдо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бн

26.08.2016 13:49

Коментари показују да овај народ има власт какву заслужује, а пишти џаба

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хммм

26.08.2016 17:41

А ста мислите такав манијак испали Зољу и слуцајно погоди неком од вас породицну куцу, далеко било!! Дали би му опет дали подрску таквим Манијацима???