Четири тајне срећних парова

Ево шта је заједничко паровима који су у срећним везама.

Здравље 25.08.2016 | 21:54
Четири тајне срећних парова
Откако је света и века, људи покушавају да докуче у чему је тајна оних који пронађу сродну душу, а онда живе срећно - заувек. Тим питањем бавили су се и психолози, са мање или више успеха, а ево шта каже наука, шта срећни парови имају заједничко:

Воде љубав.

Истраживање спроведено на Универзитету у Колораду показало је да парови који воде љубав најмање два или три пута месечно своју везу описују као срећнију од оних који ређе уживају у сексу.

Али, није све у сексу, наравно.

Прво су били пријатељи, а онда љубавници.

И, углавном је тако, срећне везе почивају на чврстим, стабилним темељима пријатељства и поштовања, а онда и љубави.

Немају децу.

Ово је тужна реалност, али се прилично често дешава: ако се осврнете око себе, сигурно имате бар један пример из ближе или даље околине, знате - деловали су као супер пар, имали сте утисак да су створени једно за друго, онда дођу деца, и свакодневица их угуши. И онда се или растану, или животаре једно уз друго у име некадашње љубави.

Имају сличан однос према алкохолу.

Парови који имају сличан однос према алкохолу, било да га не конзумирају уопште, било да умеју заједно да уживају у њему, умерено и у одговарајућим тренуцима имају веће шансе да остану заједно од оних код којих се приступ овом питању драстично разликује.

(Мондо.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар