Динамо Загреб плаћа играча милион евра годишње!

Након што је поприлично зарадио овог лета (а могао би још), загребачки Динамо се и "отворио".

Фудбал 26.08.2016 | 12:30
Динамо Загреб плаћа играча милион евра годишње!
Јунак загребачког Динама у реваншу плеј-офа за пласман у Лигу шампиона, 28-годишњи Ел Арби Хилел Судани био је на корак од тога да напусти редове хрватског шампиона.

Многи клубови, поготово они из Турске, желели су да га купе. Али, у четвртак, дан након новог прослака Динама у групну фазу Лиге шампиона (четврти у последњих шест година!), Динамо је имао "непристојну понуду" за Суданија.

Није могао да је одбије.

Алжирски нападач, који је дао победоносни гол за Динамо против Салцбурга, а тиме и одвео свој клуб у групну фазу Лиге шампиона, добио је нови уговор до лета 2019. године и плату од МИЛИОН ЕВРА по сезони!

Њему је текући уговор истицао лета наредне године, али после ове понуде, преноси "Јутарњи лист", није размишљао ни минут.

Суданијев останак је велико појачање за Динамо, који је овог лета остао без Марка Пјаце (Јувентус), Јосипа Брекала (Волфсбург), а пред излазним вратима су и Марко Рог (Наполи) и Анте Ћорић (Манчестер сити).

Каса Динама неће много осетити овакву плату Суданија, с обзиром на то да је клуб само од продаје двојице играча (Пјаца и Брекала) зарадио 30 милиона евра, а од квалификација и уласка у групну фазу Лиге шампиона додатних 20 милиона евра.

А могао би да заради још од трансфера...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар