Против злоупотребе референдума је СДС

Предсједник Српске демократске странке Младен Босић рекао је да СДС није против референдума, али јесте против његове злоупотребе ради ситних, сопствених и страначких интереса.

Република Српска 25.08.2016 | 18:45
Против злоупотребе референдума је СДС
Босић је на конвенцији бањалучког СДС-а оцијенио да је пуно приче у јавности о референдуму о Дану Републике, као и да је предсједник Српске и лидер Савеза независних социјалдемократа Милорад Додик тиме добио шта је хтио.

Заказивање референдума седам дана прије локалних избора говори да примарни циљ није био да се ријеши питање Дана Републике, већ да се утиче на резултате избора, каже Босић и додаје:

"Вјерујем да су грађани Српске тога свјесни".

Када је ријеч о предстојећим изборима у Бањалуци, Босић је навео да СДС и коалициони парнери сигурно неће поновити грешку од прије четири године.

"Да смо тада изашли са једним кандидатом десиле би се значајне промјене у протекле четири године, не само у Бањалуци већ и у Српској. Главна битка за промјене је у Бањалуци и Савез за промјене и СДС су спремни, а на Бањалучанима да одлуче да ли ће и даље да живе у оваквом друштву или ће гласати за промјене", напоменуо је Босић.

Он је рекао да ће губитак власти СНСД-а у Бањалуци значити пут за промјене на нивоу Републике Српске. Босић је рекао и да је убијеђен да ће Савез за промјене побиједити и да тај оптимизам проистиче из чињенице да су прије четири године заједно имали убједљиву побједу коју су на неки начин испустили.

"Због те грешке је Милорад Додик успио да се провуче на изборима за предсједника Српске. Значи Бањалука је и прије четири године гласала за Савез за промјене, али да нисмо подијелили своје гласове била би скроз другачија ситуација у Српској. Не бисмо се бавили свађама и конфликтима, већ бисмо причали како да боље живимо", оцијенио је Босић.

На конвенцији Градског одбора СДС-а Бањалука вечерас су представљени изборни програм и кандидатска листа за одборнике у градској скупштини.

Конвенција је одржана у дворани "Обилићево", а скупу су присуствовали и потпредсједник СДС-а Огњен Тадић, предсједник Градског одбора Предраг Вулин, те кандидат Савеза за промјене за градоначелника Бањалуке Драган Чавић.

Босић ће вечерас присуствовати и конвенцији Савеза за Градишку на којој ће бити представљен кандидат Савеза за начелника општине Градишка Зоран Латиновић и кандидатска листа за локалну скупштину.

(БН телевизија/Срна)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

днк

25.08.2016 19:38

Ово је најкоректнији и најпостенији политицар у БИХ.Све јасно и искрено казе за разлику од ових резимских демагога!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јово

25.08.2016 22:10

Тацно....мислим да управо зато многи и неце изаци на референдум јер је с е јасно ко дан а и народ хоце посао па тек онда се мозе говорити о празницима...овако празнујемо сваки дан јер нас је све висе без посла.

Name

Стефан С.

25.08.2016 19:44

Упоредјивати изборе у БЛ прије цетири године и сада нема везе с мозгом. Засто? Као прво Радојциц није Гаврановиц, а и опозицију је народ прије цетири године гледао као опозицију. То данас свакако висе није слуцај. Треци разлог због којег СНСД поново добија изборе у БЛ је исти кандидат опозиције (Цавиц). Цетврти разлог је сто је СДС у БЛ у медјувремену остао без 4 одборника или посланика. СзП цевсе послије ових избора распасти као . . . Цавиц це тразити кривца. Ови це у Цавицу тразити кривца. Све то ПДП једва цека :) Иду парламентарни и треба уци у власт. Оцигледно це то уз СНСД ици лаксе. Не треба ту бити политицар или Васковиц. Ово зна сваки просјецни цовјек који бар сваку другу веце прати вијести. Јадна је ова опозиција и ми са њима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

днк

25.08.2016 20:57

Ти си опозиционар исто колико и Жељка Цвијановић.Иди на сајт независних новина па тамо просипај прорезимску причу и своје стручне анализе.

Name

Марко Краљевиц

26.08.2016 06:35

А засто тамо? Је ли ово овдје резервисано за СДС?

Name

Бањалучанин

25.08.2016 20:27

Радојичић губи изборе... Ту нема дилеме...Ни СНСД га неће подржати ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бранка

25.08.2016 20:28

Чавић је нови градоначелник. Видјећете...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

26.08.2016 07:00

Има да се усрећите с њим!

Name

Бањалучанин од прије рата

25.08.2016 21:16

Ови овакви, скрпани, одасвуд скупљени, такозвани Бањалучани, неће промјене. Да хоће, на онај митинг у парку Младен Стојановић, у мају, изашло би бар 30,000 само Бањалучана. А није их изашло ни 10,000. Вечина је била са стране. А Бањалука броји 200,000 становника. Ако им је добро, нека им је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцеговац

25.08.2016 21:51

Истина Босићу Бањалука је изгубљена вашом грешком. Паметни уче на својим грешкама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

25.08.2016 21:56

Ево га, пробудио се Босиċ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја не контам.ба

25.08.2016 22:07

Па јеси ли за референдум или не?Нема супље.Да или не? Ј.бо би се, а да не удје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

избор

26.08.2016 06:57

Папци! Има их јос.

ОДГОВОРИТЕ