Љетња снижења расхлађују новчанике

Финалне распродаје у продавницама одјеће и обуће широм Републике Српске у пуном су јеку, а цијене ниже и до 70 одсто прилика су за "освјежење" ормара.

Република Српска 25.08.2016 | 16:08
Љетња снижења расхлађују новчанике
Снижења цијена учинили су да одјећа и обућа буду приступачније многим купцима који током сезоне углавном разгледају излоге и чекају распродају.

Продавци у центру Бањалуке кажу да имају двоструко више купаца од када су почела снижења, а међу њима је и велики број туриста.

У једној бањалучкој продавници спортске одјеће и обуће кажу да је за све артикле из љетње колекције који се продају по сниженим цијенама, обезбијеђен и додатни попуст од 20 одсто, а акција траје до 29. августа.

"Иако купаца има током цијеле сезоне, од почетка акције продаја је знатно порасла. За школарце смо припремили и промотивне пакете који коштају од 115 и 119 марака, а које чине руксак, тренерка и патике", рекли су у овој продавници.

У на излозима многих других радњи у Бањалуци натписи "Финална распродаја" све говоре, гужве су велике, а цијене снижене и до 70 одсто.

"Највећа је потражња за најјефтинијом одјећом, па купци бирају и по неколико мајица које су од 4,95 до 9,95 КМ или панталона које коштају од 14,95 до 29,95 КМ", кажу у овом бутику.

Гужве и током обиласка продавница обуће.

"Подједнако добро иду сви брендови, имамо патике које су коштале 99, а сада су 29 марака", рекли су једном бањалучком бутику и додали да већ има купаца који пазаре обућу из колекције јесен-зима коју су већ набавили.

Шопинг грозница је захватила и приједорске продавнице, гдје се већина робе продаје упола цијене.

"Цијене су солидно снижене па се овогодишњи модели, ако се нађе број, могу купити за тридесетак марака јефтиније", рекла је Приједорчанка Марија К.

У бутицима у Градишци љетња одјећа и обућа може се пазарити уз снижења од 20 до 60 одсто.

"Купци су веома задовољни и заинтересовани за снижења и углавном купују мајице, кошуље, папуче, патике и хаљине", рекао је власник градишког бутика спортске одјеће и обуће.

Талас љетњих снижења преплавио је и добојске бутике који су облијепљени натписима о попустима од 50 до 70 одсто. У овом граду највећа је гужва у бутицима који за багателу продају гардеробу, па се фармерке могу пазарити по цијени од пет марака, колико коштају и сукње, док се цијена хаљина креће од 12 до 15 марака. Цијена мајица износи двије марке.

"Купила сам четворе панталоне, сукњу, мајицу и балетанке за само 30 КМ. Цијене су заиста повољне", рекла је Бојана Л. из Добоја.

Зарада

Секретар Удружења грађана "Покрет потрошача Републике Српске" Драгован Петровић истиче да 80 одсто потрошача није у могућности да купи одређене робне марке, па их пазаре само на распродајама.

"Свјесни чињенице да се скупа роба тешко продаје, да не би били у тоталном минусу, трговци снижавају цијене и тако остварују какву-такву зараду", рекао је Петровић.

(Глас Српске)

Коментари / 0

Оставите коментар